Κοφτό μακαρονάκι σουφλέ με ένα ταψί κι ένα πιρούνι. Ένα φαγητό που θα λατρέψουν τα παιδιά σας και θα καθιερωθεί στο εβδομαδιαίο μενού σας, όχι μόνο γιατί γίνεται μονο σε 5΄, αλλά γιατί είναι και πολύ οικονομικό.
Εκτέλεση
Για το κοφτό μακαρονάκι σουφλέ στο φούρνο, χρησιμοποιούμε βαθύ ταψί, στρογγυλό ή τετράγωνο 35-40 εκ., το οποίο ακουμπάμε πάνω σε σανίδα κοπής για να γέρνει απ’ τη μια πλευρά. Επίσης χρησιμοποιούμε ένα πιρούνι.
Στην ανασηκωμένη πλευρά του ταψιού σπάμε με τα χέρια τη φέτα σε τρίμματα. Στην πλευρά του ταψιού που γέρνει σπάμε τα αυγά ένα ένα και τα χτυπάμε με πιρούνι σαν να κάνουμε ομελέτα. Λίγο λίγο, και πάντα χτυπώντας με το πιρούνι, προσθέτουμε το γάλα και το νερό, πασπαλίζουμε με πιπέρι και μοσχοκάρυδο, φρεσκοτριμμένα.
Με το πιρούνι περνάμε μέσα στα υγρά το τυρί μέχρι ν’ ανακατευτούν καλά. Ισιώνουμε το ταψί στον πάγκο εργασίας (βγάζουμε τη σανίδα κοπής). Αδειάζουμε τα ωμά ζυμαρικά στο ταψί με το μείγμα και ανακατεύουμε με το πιρούνι.
Πασπαλίζουμε με την ψιλοκομμένη κόκκινη πιπεριά και σκορπάμε εδώ κι εκεί στην επιφάνεια κομμάτια βούτυρο. Αν θέλουμε τραγανή κρούστα, πασπαλίζουμε με φρυγανιά, ανακατεμένη με λίγο τριμμένο τυρί.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς C στην κάτω σχάρα στις αντιστάσεις για 1 ώρα, μέχρι να κάνει σώμα (δηλαδή να στερεοποιηθεί το φαγητό) και να ροδίσει η επιφάνεια. Εναλλακτικά, ψήνουμε στον αέρα στους 160 C στη μεσαία σχάρα, το πρώτο μισάωρο πρέπει να είναι σκεπασμένο με αλουμινόχαρτο.
Σερβίρεται ζεστό, με ρηχή κουτάλα. Κόβεται σε κομμάτια μόνο όταν κρυώσει καλά –και κρύο είναι τέλειο!
πηγή: www.argiro.gr