-
Αρχική > Τοπικά νέα > .Τώρα τι κλαις? Εσύ δεν είσαι που ψήφιζες χθες? 

.Τώρα τι κλαις? Εσύ δεν είσαι που ψήφιζες χθες? 

Υποτίθεται ότι οι Σκοπιανοί θα λέγονταν Βορειομακεδόνες και η χώρα του Βόρεια Μακεδονία αλλά στην πράξη αποδείχτηκε ότι λέγονται Μακεδόνες και η χώρα Μακεδονία.

Το ότι ο ΣΥΡΙΖΑ τάχει κάνει μπάχαλο στο Μακεδονικό είναι πανθομολογούμενο. Υποτίθεται ότι οι Σκοπιανοί θα λέγονταν Βορειομακεδόνες και η χώρα του Βόρεια Μακεδονία αλλά στην πράξη αποδείχτηκε ότι λέγονται Μακεδόνες και η χώρα Μακεδονία.

Πράγμα που φάνηκε ήδη κατά την στιγμή της υπογραφής της Συμφωνίας στις Πρέσπες όταν εκεί που ο Ζάεφ άφησε κάτω το στυλό με το οποίο έβαλε την υπογραφή του σηκώθηκε και είπε περήφανα ‘Εμείς οι Μακεδόνες κι εσείς οι Ελληνες’…

Δεν χρειαζόταν το τηλεγράφημα του Αμερικανού προέδρου προχθές προς τα Σκόπια που το ξεκαθάριζε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο. Ευχομαι ΣΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ… Στην δικιά τους Μακεδονία ευχόταν κι όχι στην δικιά μας. Το Βόρεια τοφαγε η γάτα.

Όποιος κατά συνέπεια πιστεύει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ διεκπεραίωσε μια επωφελή για την Ελλάδα και τα ελληνικά συμφέροντα συμφωνία θα πρέπει στα αλήθεια να θεωρείται είτε πολύ αφελής είτε πολύ αισιόδοξος άνθρωπος. Η Αλήθεια είναι ότι χάσαμε οριστικά και αμετάκλητα το όνομα.

Το βόρεια θα υπάρχει βέβαια γραμμένο στις άκρες- άκρες όλων των επίσημων εγγράφων αλλά δεν θα προφέρεται ΠΟΤΕ. Ούτε από τους ίδιους ούτε από τους αρχηγούς και τους επιτετραμμένους των ξένων χωρών με τους οποίους θα έρχονται σε επαφή. Και σε δέκα-είκοσι χρόνια το ‘βόρεια’, σαν τελείως άχρηστος κι αχρησιμοποίητος προσδιορισμός, έχει πολύ καλές πιθανότητες να αφαιρεθεί ΚΑΙ από τα έγγραφα. Αυτό που θα ξέρει εφεξής όλος ο υπόλοιπος πλανήτης είναι πως εκεί κάτω στην νότια Βαλκανική υπάρχουνε δυο χωρες.

Μια που λέγεται Μακεντόνια κι μια άλλη που λέγεται Γκρις. Κι όταν τα παιδιά στον Καναδά, στην Αργεντινή , στην Μαδαγκασκάρη, στην Μογγολία διδάσκονται στα σχολεία τους ότι κάποτε υπήρξε ένας στρατηλάτης που κατέκτησε τον μισό γνωστό κόσμο και λεγόταν Αλέξανδρος ο Μακεδών θα τον πιστώνουν στους Μακεδόνες και όχι στους Γκρικς. Γιατί απλά –απλά, από το ίδια την εκφορά του ονόματος και μόνον, ένας ‘Μακεδών’ κολλάει στην ‘Μακεδονία’ και όχι στην Γκρις. Κύριε, Κύριε! Ποια είναι η Μακεδονία? Αυτή είναι παιδιά! Ορίστε εδώ την έχει και ο χάρτης. Από δω βγήκε αυτός ο βασιλιάς. Κι η άλλη χώρα παρακάτω? Αφήστε την αυτήν. Αυτή είναι η Γκρις.

Ο Αλέξανδρος απάνω και ο κατηραμένος όφις από κάτω! Γιατί συνέβησαν όλα αυτά? Γιατί το 2015 ένας πανέξυπνος λαός που δεν ήθελε να πληρώνει ΕΝΦΙΑ αποφάσισε να φέρει ένα περίεργο κόμμα στην εξουσία. Ένα κόμμα που πάνω απ’ όλα έβαζε τον εαυτό του και όχι την χώρα.

Ένα κόμμα που διακατεχόταν από ουτοπικές ιδέες και διεθνιστικές ιδεοληψίες και έπραξε ότι ήταν αναμενόμενο να πράξει. Να πάει ολοταχώς πιο πίσω από τις εθνικές κόκκινες γραμμές και να δώσει γη και ύδωρ στις διαπραγματεύσεις με την γείτονα χωρά.

Οι Μακεδόνες έδωσαν τρελά ποσοστά στον ΣΥΡΙΖΑ το 2015. Στην Θεσσαλονίκη ο ΣΥΡΙΖΑ πήρε 35%. Στην Χαλκιδική 33%. Στην Καβάλα παρομοίως. 33%. Στις Σέρρες 29%. Στο Κιλκίς 31%. Στην Ημαθία 34%.

Στην Πέλλα 33%. Στην Κοζάνη 34%, στην Φλώρινα 38%, στα Γρεβενά 35%

κι εμείς εδώ στην Καστοριά (ίσως οι πιο συνετοί απ όλους, μαζί με τους Σερραίους) του δώσαμε ένα ολόκληρο 29%! Δεν ξέραμε και δεν ρωτήσαμε.

Δεν το φανταζόμασταν ότι τα πράγματα θα έφταναν ως εδώ. Αλλά έτσι δεν συμβαίνει πάντα? Θέλοντας το καλύτερο πετύχαμε το χείριστο. Ο δρόμος για την Κόλαση ήταν πάντοτε στρωμένος με τις καλύτερες των προθέσεων.

Λεωνίδας Εκιντζόγλου

Top
Enable Notifications OK No thanks