-
Αρχική > Τοπικά νέα > Ξεκίνησε η αγορά των σχολικών ειδών.Πτώση των τιμών λόγω κρίσης τονίζουν οι βιβλιοπώλες Καστοριάς(ρεπορτάζ φωτογραφίες )

Ξεκίνησε η αγορά των σχολικών ειδών.Πτώση των τιμών λόγω κρίσης τονίζουν οι βιβλιοπώλες Καστοριάς(ρεπορτάζ φωτογραφίες )

Tη τιμητική τους έχουν αυτές τις ήμερες τα σχολικά είδη, τα οποία έχουν πλημμυρίσει την αγορά με μια μεγάλη γκάμα προϊόντων,

Δώρα Κωτσοπούλου

«Η αγορά προσφέρει μεγάλη ποικιλία σχολικών προϊόντων και μάλιστα σε λογικές τιμές» 

  Tην τιμητική τους έχουν αυτές τις ήμερες τα σχολικά είδη, τα οποία έχουν πλημμυρίσει την αγορά με μια μεγάλη γκάμα προϊόντων, με σχέδια και χρώματα που εξάπτουν τη φαντασία των παιδιών, που όμως αποτελούν ένα σημαντικό κονδύλι για τον οικογενειακό προϋπολογισμό.

Οι τιμές στα  βιβλιοπωλεία είναι καλύτερες

Βαθιά το χέρι στην τσέπη καλούνται να βάλουν οι γονείς για άλλη μια χρονιά, προκειμένου να αγοράσουν για τα παιδιά τους τον απαραίτητο «εξοπλισμό» για το σχολείο. Τσάντες, κασετίνες, τετράδια, στυλό, γόμες και άλλα αναλώσιμα υλικά – που περιλαμβάνονται στη μακριά λίστα με τις ανελαστικές αγορές για την έναρξη μόνο της σχολικής χρονιάς.

Τα πρώτα μηνύματα, ωστόσο, στην αγορά της Καστοριάς, όσον αφορά στα σχολικά είδη, μαρτυρούν ότι οι καταναλωτές θα κάνουν φειδωλές αγορές, θα περιορίσουν τα έξοδα του «μαθητικού πακέτου» και θα χρησιμοποιήσουν για αρχή ό,τι απέμεινε από τα περσινά τους είδη, για λόγους οικονομίας, ενώ προβλέπεται να ακολουθήσουν αυστηρά τη λίστα του σχολικού υλικού, που θα λάβουν από τους εκπαιδευτικούς των σχολείων, χωρίς υπερβολές αγορών. Ήδη οι γονείς προετοιμάζουν τα παιδιά τους για την οικονομία που θα πρέπει να χαρακτηρίζει φέτος αυτές τις αγορές, συμβουλεύοντας τα να μην έχουν απαιτήσεις που θα ανεβάσουν τον αρχικό οικογενειακό προϋπολογισμό για την αγορά σχολικών ειδών στα ύψη.  «Η κίνηση που ήδη ξεκίνησε δειλά στην αγορά της πόλης μας είναι μικρότερη αυτής που παρατηρούταν τα προηγούμενα χρόνια τέτοια περίοδο και οι περισσότεροι ουσιαστικά κάνουν έρευνα αγοράς πριν έρθει η στιγμή που θα καταλήξουν στο ταμείο. Ωστόσο, οι τιμές στα βιβλιοπωλεία είναι καλύτερες φέτος  μιας και οι χονδρέμποροι έριξαν και αυτοί λίγο τις τιμές, προσπαθώντας να ακολουθήσουν την οικονομική κρίση. Όσον αφορά τώρα στα βιβλία των αγγλικών, κοστίζουν πάρα πολύ αλλά με τα κουπόνια του ΟΓΑ βολεύονται όλοι» δήλωσε μιλώντας στη ΝΕΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑ η ιδιοκτήτρια του βιβλιοπωλείου ΕΝΑ κ. Ολγα Τσεβελέκη.

Τέρμα στις σπατάλες

Πάντως, οι σπατάλες στον τομέα αυτό ανήκουν πλέον στο παρελθόν. «Άλλες χρονιές μαζεύαμε και πετούσαμε στον κάλαθο των αχρήστων ό,τι είχε μείνει από την προηγούμενη χρονιά. Τώρα λέμε ότι υπάρχουν ξύστρες, γομολάστιχες, διορθωτικά και τα χρησιμοποιούμε ξανά, για να μην χρειαστεί να πάρουμε καινούρια», δήλωσε στη ΝΕΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑ συμπολίτης μας, πατέρας τριών παιδιών.

.

Αξίζει τέλος να αναφερθεί ότι ο καταναλωτής/τρια μπορεί να βρει στην αγορά της Καστοριάς, όλα τα είδη γραφής και ανάγνωσης και οι τιμές στα χαρτικά είναι ίδιες, σε όλα τα βιβλιοπωλεία κεντρικά και συνοικιακά. Οι πιο τσουχτερές τιμές που ανεβάζουν τον οικογενειακό προϋπολογισμό σε μεγάλο βαθμό είναι για τα σχολικά βοηθήματα και κυρίως τα ξενόγλωσσα βιβλία.

Όπως και να είναι πάντως οι τιμές, πρωταγωνιστές είναι οι ίδιοι οι μαθητές που ξεκινούν τις προσπάθειες τους για την καινούρια σχολική χρονιά. Η ΝΕΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑ ΕΥΧΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΚΑΛΗ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ.

 

 

 

Top
Enable Notifications OK No thanks