Λικέρ, μήλο!Πως θα φτιάξετε λικέρ μήλο!
Πως θα φτιάξετε λικέρ μήλο!
Θα χρειαστείτε 700 ml τσίπουρο χωρίς γλυκάνισο. (όχι από το καλό, από αυτό που έχετε για τους επισκέπτες).
Μισό κιλό μήλα, κατά προτίμηση …κλεμμένα. Από αυτά που είναι στην άκρη του δρόμου πηγαίνοντας για το χωριό! Είναι αράντιστα και αρωματικά! (Μισό κιλό είπαμε, άντε ένα κιλό. Μη κατεβάσετε όλη τη μηλιά)! Θα χρειαστείτε επίσης δυο ξυλάκια κανέλα και δώδεκα καρφάκια γαρύφαλλο.
Σε ένα μεγάλο βάζο τοποθετείτε τα μήλα σε χοντρές φέτες με τη φλούδα. Θα αφαιρέσετε όμως τα κουκούτσια. Προσθέτετε το τσίπουρο, τα ξυλάκια κανέλας, τα γαρύφαλλα. Κλείνετε το βάζο και το βάζετε σε ένα ντουλάπι της κουζίνας δίπλα από τη μαρμελάδα ροδάκινο. Το ξεχνάτε για κανένα μήνα.
Αφού παρέλθουν οι τέσσερις εβδομάδες βράζετε σε ένα μπρίκι 1 και 1/2 φλιτζανάκι του καφέ ζάχαρη με 1 φλιτζανάκι νερό. Μόλις γίνει το σιρόπι, το αφήνετε να κρυώσει και το ανακατεύετε με το τσίπουρο, το χυμό και το άρωμα των μήλων, της κανέλας και του γαρύφαλλου. Προηγουμένως βέβαια απομακρύνεται με ένα τούλι όλα τα στέρεα υλικά από το βάζο. Το λικεράκι μας είναι έτοιμο! Στην υγειά μας!