-
Αρχική > kastoria365 > Καστοριά: Σήμερα η μερίδα Για Την Άνοια(φωτογραφίεςβίντεο )

Καστοριά: Σήμερα η μερίδα Για Την Άνοια(φωτογραφίεςβίντεο )

Η νόσος Αλτσχάιμερ είναι μια ίσως από τις πιο δυσίατες νόσους, αν όχι ανίατες, η οποία προσβάλλει τον πληθυσμό της τρίτης ηλικίας,

Δώρα Κωτσοπούλου

χωρίς να αποκλείεται κι ένας νεώτερος. Επωάζεται πάρα πολλά χρόνια, γύρω στα 20-25 στον άνθρωπο, έως ότου εκδηλωθεί, με τη διαταραχή της μνήμης και της κριτικής ικανότητας και δυστυχώς είναι από εκείνα τα νοσήματα, τα οποία όταν τα ακολουθήσει ο ασθενής, δεν υπάρχει δρόμος επιστροφής, τονίστηκε στην ενδιαφέρουσα  επιστημονική  ημερίδα που πραγματοποίησε  ο σύλλογος Κέλετρον αγάπη για το παιδί.

Στην εκδήλωση που έλαβε χώρα σήμερα στα  ΚΑΠΗ Καστοριάς .εξειδικευμένοι επιστήμονες, όπως η ψυχολόγος κ. Νανά Αναστασία  και η κοινωνική λειτουργός  κ. Παυλίδου Αλεξαάνδρα  ανέπτυξαν το θέμα της νόσου, ενώ, δεν παρέλειψαν να τονίσουν και το σκοπό της εκδήλωσης που ήταν η ενημέρωση και η ευαισθητοποίηση του κοινού.

Τέλος, στην εκδήλωση παρευρέθηκαν πολλοί συμπολίτες μας και ειδικά άτομα της τρίτης ηλικίας που ήθελαν από κοντά να ενημερωθούν από τους ειδικευμένους  επιστήμονες για την νόσο, η οποία πλήττει  σήμερα το 0,5% του παγκόσμιου πληθυσμού που πάσχει από μία μορφή άνοιας, με πιο συχνή το Αλτσχάιμερ, το όποιο επηρεάζει τη μνήμη και τη συμπεριφορά του ασθενή και είναι ανίατη ασθένεια, ενώ συνδέεται με το γήρας, καθώς ο κίνδυνος να πάθει κάποιος Αλτσχάιμερ διπλασιάζεται κάθε 5 χρόνια μετά τα 65 έτη και φτάνει το 50% στην ηλικία των 85.

,

 

 

 

 

Top
Enable Notifications OK No thanks