Τα σουτζουκάκια με σάλτσα και ρύζι είναι ένα φαγητό χορταστικό και αγαπημένο. Ακολουθήστε αυτή τη συνταγή και εισπράξτε συγχαρητήρια, για τα πιο ζουμερά, πιο αρωματικά και πιο νόστιμα σουτζουκάκια που φτιάξατε ποτέ!
Εκτέλεση
Για να δώσουμε έξτρα νοστιμιά στα σουτζουκάκια με κόκκινη σάλτσα, μουλιάζουμε το ψωμί στο κρασί και όχι σε νερό.
Αφού μουλιάσει καλά, το στύβουμε και το ψιχουλιάζουμε. Κρατάμε το κρασί στην άκρη. Σε ένα μπολ βάζουμε τον κιμά, το ψωμί και όλα τα υπόλοιπα υλικά για τα σουτζουκάκια και τα ζυμώνουμε όλα μαζί μέχρι να αφρατέψει ο κιμάς. Βάζουμε το μείγμα του κιμά για λίγο στο ψυγείο.
Ζεσταίνουμε λίγο ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Τα πλάθουμε μικρά μικρά, βουτώντας ενδιάμεσα τα χέρια μας στο κρασί. Τα τηγανίζουμε χωρίς να τα αλευρώσουμε για 2-3 λεπτά.
Αφού τα τηγανίσουμε όλα, τα αφήνουμε στην άκρη.
Για τη σάλτσα ντομάτας
Ζεσταίνουμε το βούτυρο σε μία κατσαρόλα, και όταν λιώσει, ρίχνουμε το σκόρδο και σοτάρουμε για 1 λεπτό. Προσθέτουμε τις ντομάτες και όλα τα υπόλοιπα υλικά για τη σάλτσα.
Βράζουμε τη σάλτσα για 10-15 λεπτά μέχρι να δέσει καλά.
Ρίχνουμε τα σουτζουκάκια στη σάλτσα ντομάτας να βράσουν για 10 λεπτά περίπου. Μην ξεχνάτε ότι είναι πολύ μικρά και δεν θέλουν πολύ ώρα βράσιμο και μαγείρεμα.
Αν τα έχετε πλάσει μεγάλα, τότε θέλουν παραπάνω ώρα τηγάνισμα και παραπάνω ώρα βράσιμο στη σάλτσα. Διαβάστε εδώ όλα τα μυστικά επιτυχίας για τα τέλεια σουτζουκάκια.
Σερβίρουμε σε μια μεγάλη ωραία πιατέλα το ρύζι, με τα σουτζουκάκια και τη σάλτσα από πάνω.
πηγή: www.argiro.gr