-
Αρχική > Τοπικά νέα > Τα δυνατά ονόματα της ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ στην Καστοριά

Τα δυνατά ονόματα της ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ στην Καστοριά

Πολλά και δυνατά χαρτιά ετοιμάζεται να ρίξει στη μάχη όλων των εκλογικών διαδικασιών η Νέα Δημοκρατία στην Καστοριά

, με την ονοματολογία να έχει ήδη πάρει φωτιά. Και μπορεί το τοπίο στο νομό να μοιάζει «καθαρό» για την παράταξη και τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ωστόσο είναι πλέον σαφές ότι ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας θέλει να προσθέσει σοβαρά ποιοτικά χαρακτηριστικά στη διαδικασία, αλλά κι έναν σημαντικό αέρα ανανέωσης.

Στο πλαίσιο αυτό, ήδη έχει ακουστεί για τις βουλευτικές εκλογές το όνομα της Μαρίας Νάτσιου που εφόσον ενταχθεί στα ψηφοδέλτια του κόμματος, εκτιμάται ότι μπορεί να προσφέρει σημαντικά.

Η τελική έγκριση βέβαια αναμένεται να δοθεί από τον ίδιο τον πρόεδρο Κυριάκο Μητσοτάκη, ωστόσο η δράση της πτυχιούχου Πολιτικών Επιστημών, οι θετικές αναφορές της στην κοινωνία, αλλά και η μακρόχρονη συνεισφορά της στην παράταξη, προβλέπεται να συνεκτιμηθούν σοβαρά.

Την ίδια στιγμή, με βάση τη δήλωση του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, πως οι εν ενεργεία βουλευτές θα παραμείνουν υποψήφιοι, δεδομένη πρέπει να θεωρείται η κάθοδος της βουλευτού Καστοριάς, Μαρίας Αντωνίου, ενώ πρόθεση της παράταξης φαίνεται πως είναι η πρόσθετη ενίσχυση του ψηφοδελτίου και με νέα ονόματα.

Εκτός όμως από το επίπεδο των βουλευτικών εκλογών, που βρίσκεται ψηλά στην ατζέντα της Νέας Δημοκρατίας, σοβαρές είναι οι υποψηφιότητες και σε επίπεδο Αυτοδιοικητικών εκλογών. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αυτό της Περιφέρειας, με τα ονόματα τόσο του βουλευτή Κοζάνης Γιώργου Κασαπίδη, όσο και του πρώην Υφυπουργού Μιχάλη Παπαδόπουλου, να ακούγονται ως πολύ δυνατά για να διεκδικήσουν και να πάρουν τελικά την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας

Αντίστοιχα δυνατές είναι και οι υποψηφιότητες για το Δήμο Καστοριάς, όπου επικρατεί «συνωστισμός», όπως άλλωστε είναι και αναμενόμενο.

Οι διεκδικητές του Δήμου είναι πάρα πολλοί, ο χρόνος όμως που υπάρχει παραμένει πολύς, ενώ τίποτα δεν έχει κριθεί, αφού υπάρχουν τόσοι που δείχνουν έντονο ενδιαφέρον κι ενδεχομένως επιλεγούν, ανάμεσα στους οποίους ο νυν Δήμαρχος Ανέστης Αγγελής, ο Αχιλλέας Ευαγγέλου, ο Παύλος Κενανίδης, ο Γιάννης Κορεντζίδης, ο Σταύρος Μαγαλιός, ο Χρήστος Παρχαρίδης και ο Γιώργος Πετκανάς.

http://activenews.gr/
Top
Enable Notifications OK No thanks