Το κοκκινιστό μοσχαράκι είναι για εκείνους που αγαπούν τις πλούσιες γεύσεις. Το σερβίρετε με τον πουρέ του αχνιστό, για πολλαπλή απόλαυση.
Εκτέλεση
Για το κοκκινιστό μοσχάρι με πουρέ στο φούρνο, ζεσταίνουμε πρώτα το ελαιόλαδο σε πλασοτέ κατσαρόλα και ροδίζουμετο κρέας για 5-6 λεπτά.
Προσθέτουμε το κρεµµύδι, το σκόρδο, το σέλερι, το καρότο, και τα σοτάρουμε για 3-4 λεπτά.
Προσθέτουμε τις ντοµάτες και την πάπρικα. Αλατοπιπερώνουµε και συµπληρώνουµε νερό ίσα που να μισοσκεπάζει το κρέας. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγοβράζουμε το φαγητό μέχρι να μαλακώσει καλά το κρέας και να δέσει η σάλτσα του, περίπου 1 ώρα και 15 λεπτά.
Στο μεταξύ, ψιλοκόβουμε τις πατάτες και τις βράζουμε για 20 λεπτά, να μαλακώσουν. Τις στραγγίζουμε τις ξαναβάζουμε στη ζέστη κατσαρόλα και τις πολτοποιούμε με σύρμα. Αλατίζουμε, προσθέτουμε το βούτυρο, το ζεστό γάλα το μοσχοκάρυδο και το μισό τυρί. Ανακατεύουμε να ομογενοποιηθεί
Βάζουμε το κοκκινιστό μοσχάρι σε πυράντοχο σκεύος και καλύπτουμε µε τον πουρέ.
Πασπαλίζουμε µε το υπόλοιπο τυρί. Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο Φούρνο στους 200 βαθμούς C για 15 λεπτά, μέχρι να ροδίσει ελαφρά η επιφάνειά του.
Σερβίρουμε με πράσινη σαλάτα.
πηγή: Www.argiro.gr