-
Αρχική > Ελλάδα > ΔΕΗ – Επανασύνδεση ρεύματος: Πώς θα πάρετε μέχρι και 6.000 ευρώ

ΔΕΗ – Επανασύνδεση ρεύματος: Πώς θα πάρετε μέχρι και 6.000 ευρώ

Νέες παρεμβάσεις για τη διευκόλυνση επανασύνδεσης του ρεύματος νοικοκυριών με χαμηλά εισοδήματα

 ανακοίνωσε το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΥΠΕΝ με τον ειδικό λογαριασμό που δημιουργήθηκε στις αρχές του έτους για την οικονομική βοήθεια των νοικοκυριών αυτών, έχει εξασφαλισθεί μέχρι σήμερα η επανασύνδεση με το δίκτυο ηλεκτρικού ρεύματος σε 1.641 νοικοκυριά, με την καταβολή ποσού 6,25 εκατ. ευρώ.

Η ανακοίνωση του ΥΠΕΝ: 

Σε σειρά πρόσθετων παρεμβάσεων για την υποστήριξη νοικοκυριών με χαμηλά εισοδήματα, τα οποία έχουν αποσυνδεθεί από το δίκτυο ηλεκτρικού ρεύματος λόγω οφειλών, προχωρά το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Η σχετική Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ), που προωθήθηκε προς δημοσίευση στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης, μεταξύ άλλων, προβλέπει ότι:

1. Θα επεκταθεί στις 21 Σεπτεμβρίου (από 30 Ιουνίου) το χρονικό όριο, μέχρι το οποίο θα πρέπει να έχει γίνει η αποσύνδεση από το δίκτυο. Μπορούν, δηλαδή, να αξιοποιήσουν το μέτρο και τα νοικοκυριά που τους έκοψαν το ρεύμα το προηγούμενο τρίμηνο.

2. Πέραν του ποσού που καλύπτεται από το ειδικό βοήθημα, οι προμηθευτές δεν θα δικαιούνται να ζητούν πρόσθετη προκαταβολή. Άρα, αποκλειστικά με το βοήθημα που θα λάβουν, τα νοικοκυριά θα μπορέσουν να επανασυνδεθούν.

https://www.google.com/

Top
Enable Notifications OK No thanks