-
Αρχική > Τοπικά νέα > ΕΟΓ : Mε την βροντερή απουσία των γουνοποιών ολοκληρώθηκε η πρώτη ενημερωτική ημερίδα ( Η αλήθεια για την γούνα και τα δικαιώματα των ζώων)φωτογραφίες βίντεο)

ΕΟΓ : Mε την βροντερή απουσία των γουνοποιών ολοκληρώθηκε η πρώτη ενημερωτική ημερίδα ( Η αλήθεια για την γούνα και τα δικαιώματα των ζώων)φωτογραφίες βίντεο)

Πραγματοποιήθηκε σήμερα από την ελληνική ομοσπονδία γούνας , σε συνεργασία με την

Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Γούνας (Fur Europe), την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας και την Περιφερειακή Ενότητα Καστοριάς ,με την απουσία των γουνοποιών η ενημερωτική ημερίδα «Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΟΥΝΑ & ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΖΩΩΝ» για την Παράδοση, τη Βιωσιμότητα & τα Δικαιώματα των Εκτρεφόμενων Γουνοφόρων Ζώων.

Θεοδώρα Κωτσοπούλου

Υπήρξε ενημέρωση σχετικά με τη γούνα, ως προϊόν και τα δικαιώματα των εκτρεφόμενων γουνοφόρων ζώων της χώρας μας και απάντηση της Ομοσπονδίας Γούνας στις ψευδείς και παραπληροφορητικές επιθέσεις εναντίον του κλάδου των γουνοποιών.

 

 

Οι βασικοί πυλώνες  που αναπτύχθηκαν στην εκδήλωση ήταν :

  • Η σημασία της γούνας στη Δυτ. Μακεδονία και στην Εθνική οικονομία.Επιχειρήματα και απαντήσεις στα όσα ισχυρίζονται οι οικολόγοι εναντίον της γούνας.Κανονισμοί που ισχύουν για τα εκτροφεία γουνοφόρων ζώων και ο σκοπός των οικολογικών οργανώσεων.

Στόχος  της ημερίδας  σύμφωνα με τον πρόεδρος της ΕΟΓ Δημήτρη Κοσμίδη  είναι να παρουσιαστεί η αλήθεια γύρο από το προϊόν της γούνας, τονιζοντας μαλιστα ότι : «Ο κλάδος δέχεται επιθέσεις από τους ακτιβιστές οι οποίοι δεν γνωρίζουν για τί πράγμα μιλάνε», Ανέφερε  παράλληλα ότι θα έπρεπε η γούνα να είχε ανακηρυχθεί ως εθνικό προϊόν αφού έχει προσφέρει τα μέγιστα στον τόπο μας και στην εθνική οικονομία.

Στην τοποθέτηση του ο εκπρόσωπος της Fur Europe, κ. Adam Gono, αναφέρθηκε στην βιωσιμότητα της γούνας, η οποία είναι ένα προϊόν με διάρκεια με το οποίο δένεσαι συναισθηματικά.

 

 

ΟΜΙΛΗΤΕΣ – ΘΕΜΑ
Έναρξη- Χαιρετισμοί
ADAM GON

Country Coordinator, Fur Europe

Sustainability

NEVILLE THURLBECK

Director of Communications, International Fur Federation

Action against Animal Rights Organizations

 

 

Top
Enable Notifications OK No thanks