-
Αρχική > Τοπικά νέα > Κερδίσαμε ή χάσαμε στις Πρέσπες?

Κερδίσαμε ή χάσαμε στις Πρέσπες?

– Η διεθνής πολιτική σπανίως συναρτάται με το δίκαιο. Συνήθως εξαρτάται από το συμφέρον κάθε χώρας.

 Οπότε όταν η διεθνής κοινότητα χειροκροτά κάτι που έκανες, αυτό σημαίνει ότι το έκανες πολύ καλά για αυτήν και πολύ άσχημα για την χώρα σου.
Το έκδηλο ενδιαφέρον της Ευρώπης και της Αμερικής για τα τεκταινόμενα στα Σκόπια, σε καμία απολύτως περίπτωση δεν μπορεί να ερμηνευτεί ως ενδιαφέρον για τα ελληνικά συμφέροντα. Συνιστά μέρος ενός σχεδίου συνολικής πολιτικο-στρατιωτικής αναδίπλωσης της Δυτικής Συμμαχίας στα Βαλκάνια.
Τα Σκόπια στις προβλέψεις αυτού του σχεδίου διεκδικούνται στην ζώνη επιρροής της Δύσης προκειμένου με αυτά να κλείσει ο χωρικός μηχανισμός περικύκλωσης της Ρωσίας στην περιοχή. Πρόκειται ασφαλώς για τοπική σύγκρουση γιγάντων. Κι όπως λέει η ρήση, κάθε που τσακώνονται στον βάλτο τα βουβάλια την πληρώνουν τα βατράχια…
Η Ελλάδα γεωστρατηγικά δεν πρόκειται να βγει ζημιωμένη από τις εξελίξεις γιατί ανήκει ήδη στην Δυτική Συμμαχία και η ενίσχυση της εξυπηρετεί και την ίδια. Βγαίνει όμως σοβαρότατα ζημιωμένη στην εθνικοπολιτισμική και κρατική της υπόσταση καθώς η διεθνής αναγνώριση ενός άσχετου κρατιδίου υπό ελληνική ονομασία στα σύνορα μας, δημιουργεί εκατοντάδες προβλήματα τα οποία ένα ένα θα αρχίσουν να αναφύονται στο εγγύς μέλλον. Ουσιαστικά τα Σκόπια θα κατοχυρωθούν στον διεθνή χάρτη ως «Μακεδονία».
Ο προσδιορισμός ‘Βόρεια’ δεν πρόκειται να εμφανιστεί ποτέ πουθενά. Αυτό σημαίνει ότι στις συνειδήσεις των λιγότερων μορφωμένων κατοίκων του πλανήτη (δηλαδή στην μεγάλη μάζα) ολόκληρη η ιστορία του Φιλίππου του Αλέξανδρου και του αρχαίου βασίλειου τους θα κατοχυρωθεί σε αυτούς.
Αυτό επίσης σημαίνει ότι θα ξανα-ανοίξουν οι υποθέσεις του εμφυλίου.
Θα υπάρξουν διεκδικήσεις περιουσιών, επιστροφής πληθυσμών, αιτήσεις αποζημιώσεων αναγνώρισης δικαιωμάτων γλώσσας, μειονότητας, κατοχύρωσης ονομασιών, εμπορικών σημάτων και άλλα πολλά.
θα ξανα ανάψει επίσης η σπίθα των εδαφολογικών διεκδικήσεων και η θεωρία της επανα-ενοποίησης της μίας και μόνης Μακεδονίας, μέρος της οποίας -όπως ισχυρίζονται οι σκοπιανοί- κατέχεται από την Ελλάδα. 

– Λεωνίδας Εκιντζόγλου –

 

 

 

Top
Enable Notifications OK No thanks