-
Αρχική > Ελλάδα > Η προφυλάκιση Παπαντωνίου, το «αποτύπωμα της πρωθυπουργίας Σημίτη» και η… δικαίωση του Μαξίμου

Η προφυλάκιση Παπαντωνίου, το «αποτύπωμα της πρωθυπουργίας Σημίτη» και η… δικαίωση του Μαξίμου

Μαζί με την πόρτα του Κορυδαλλού που άνοιξε για τον Γιάννο Παπαντωνίου και τη σύζυγο του Σταυρούλα Κουράκου

, άνοιξε για την ελληνική πολιτική πραγματικότητα και ένα μεγάλο κεφάλαιο που αφορά τα θέματα διαπλοκής, τις μίζες στην πολιτική ζωή και την κατασπατάληση του δημοσίου χρήματος.

Θέματα τα οποία θεωρούνται από την κυβέρνηση ως ο προνομιακός της χώρος, δεδομένου ότι από την πρώτη στιγμή που ο ΣΥΡΙΖΑ διεκδίκησε την εξουσία σήκωσε το «λάβαρο» της κάθαρσης της πολιτικής ζωής.

Το γεγονός ότι η δικαιοσύνη έκανε τη δουλειά της προφυλακίζοντας τον πρώην υπουργό Άμυνας, καθώς δεν πείστηκε ότι δεν σχετίζονται με ξέπλυμα τα 2,8 εκατομμύριά ελβετικών φράγκων, -από μίζες για τη σύμβαση εκσυγχρονισμού των έξι φρεγατών του Πολεμικού Ναυτικού – πυροδότησε όπως ήταν φυσικό την πολιτική αντιπαράθεση καθώς η κυβέρνηση αισθάνθηκε διακαιομένη και βγήκε στην αντεπίθεση.

Όπως έλεγαν κορυφαία κυβερνητικά στελέχη η επιμονή του ΣΥΡΙΖΑ να διερευνηθούν σε βάθος οι λίστες Λαγκαρνντ και Μπόργιανς βοήθησαν ώστε να βρεθεί η άκρη του νήματος στην υπόθεση Παπαντωνίου ενώ οι εκπρόσωποι των άλλων κομμάτων τους λοιδορούσαν και τους θεωρούσαν γραφικούς

Καθώς μάλιστα όλες οι υποθέσεις που αφορούσαν τον Γιάννο Παπαντωνίου είχαν παραγραφεί, η λίστα Μπόργιανς κατάφερε να «δέσει» τον πρώην υπουργό με λογαριασμούς ύποπτους για ξέπλυμα μαύρου χρήματος. Με βάση μάλιστα αυτούς τους λογαριασμούς στάλθηκε η υπόθεση στον εισαγγελέα και βρέθηκε ο Γιάννος Παπαντωνίου στον Κορυδαλλό.

Όπως έλεγαν μάλιστα οι ίδιοι άνθρωποι «δεν είναι τυχαίο ότι ο Γιάννος Παπαντωνίου αποτελεί τη δεύτερη περίπτωση, μετά τον Άκη Τσοχατζόπουλο, η οποία σχετίζεται με ζητήματα διαφθοράς, ξεπλύματος μαύρου χρήματος και όλα αυτά για τα οποία κατηγορείται. Είναι μια πολύ συγκεκριμένη περίοδος, της πρωθυπουργίας Σημίτη, που αποτελεί ουσιαστικά το αποτύπωμα μιας αρνητικής πλευράς του παλαιότερου πολιτικού συστήματος».

Υπενθύμιζαν μάλιστα ότι στις 5-7-2017 πραγματοποιήθηκε συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής για το πόρισμα της προανακριτικής για τα εξοπλιστικά του Γιάννου Παπαντωνίου από την οποία απουσίαζε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η Φώφη Γεννηματά, ενώ η ΚΟ της ΝΔ αποχώρησε από την ψηφοφορία για τις offshore.

Το Μέγαρο Μάξιμου επιτέθηκε μάλιστα εναντίον της αξιωματικής αντιπολίτευσής και του ΚΙΝΑΛ λέγοντας ότι «αντί η ΝΔ και το Κίνημα Αλλαγής να ψάχνουν σωσίβιο σε θεωρίες συνωμοσίας, προκειμένου να αποφύγουν να πάρουν θέση για την προφυλάκιση Παπαντωνίου, ας ζητήσουν επιτέλους τουλάχιστον μία συγγνώμη για τον τρόπο που κυβέρνησαν, για τον εκφυλισμό της πολιτικής και για το εκτεταμένο δίκτυο διαφθοράς που δημιούργησαν.

Εκτός εάν επιμένουν στις θεωρίες περί σκευωρίας της κυβέρνησης. Ό,τι και να κάνουν όμως ο κ. Μητσοτάκης και η κα Γεννηματά, δεν μπορούν να κρύψουν την πολιτική ενοχή τους».

Ενώ λίγο αργότερα πρόσθεσαν ότι «οι ανακοινώσεις της ΝΔ και του ΚΙΝΑΛ επιβεβαιώνουν αυτό που όλος ο κόσμος έχει καταλάβει. Πως ο κ. Μητσοτάκης και η κα Γεννηματά είναι οι διαφορετικές όψεις του ίδιου ακριβώς νομίσματος. Του παλιού πολιτικού συστήματος που πασχίζει να επανέλθει στην εξουσία, για να προωθήσει τις «μεταρρυθμίσεις» που άφησαν στη μέση ο κ. Παπαντωνίου και οι λοιποί «εκσυγχρονιστές»».

Την ίδια στιγμή η Κουμουνδούρου έλεγε ότι πλέον τα πράγματα γίνονται ιδιαίτερα δύσκολα για την Φώφη Γεννηματά αφού η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ αναγκάστηκε να παραδεχθεί ότι η δικαιοσύνη έκανε την δουλειά της και πρόσθεταν ότι πλέον πολύ δύσκολα θα μπορέσει να μιλήσει για κατευθυνόμενες κινήσεις από τη πλευρά της κυβέρνησης.

Στην υπόθεση αναφέρθηκε και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος ο οποίος είπε ότι: «Κάθε φορά που η Δικαιοσύνη προχωρά και ολοκληρώνει τις διαδικασίες για τη δικαστική διερεύνηση των υποθέσεων, αποδεικνύεται σε όλο της το μέγεθος η διαφθορά, η διαπλοκή και ο εκφυλισμός του παλιού πολιτικού συστήματος. Αυτά είναι πράγματα τα οποία τα έχουμε επισημάνει και εμείς, ως κυβέρνηση. Και ως διοικητική δομή, το ελληνικό κράτος θα κάνει ό,τι είναι δυνατόν, έτσι ώστε να βοηθά στη διαλεύκανση τέτοιων υποθέσεων, να δημιουργεί όρους θεσμικής θωράκισης της Πολιτείας για να μην επαναληφθούν τέτοια φαινόμενα στο μέλλον, γιατί αυτά ακριβώς τα φαινόμενα έπαιξαν σπουδαίο σημαντικό ρόλο και στη χρεοκοπία της χώρας το 2010».

Πηγή: www.newsit.gr

Top
Enable Notifications OK No thanks