Το πιο υγιεινό κέικ με ταχίνι και μέλι, έτοιμο σε 2′! Χωρίς μίξερ, χωρίς αλεύρι, χωρίς ζάχαρη, χωρίς γαλακτοκομικά. Δεν θα το πιστεύετε!
Εκτέλεση
Για το υγιεινό κέικ με ταχίνι και μέλι, προθερμαίνουμε πρώτα το φούρνο στους 170 βαθμούς C στον αέρα. Θα ψήσουμε στη μεσαία σχάρα.
Λαδώνουμε ελαφρά θήκες μίας χρήσης για ατομικά κέικ ή βάζουμε χαρτάκια cupcake σε βόρμα (με θήκες) για μάφιν.
Σε ένα μπολ, βάζουμε το ταχίνι και το μέλι και τα ανακατεύουμε με κουτάλι. Προσθέτουμε τα αυγά. Τα ανακατεύουμε με σύρμα να τα πιει το μείγμα.
Διαλύουμε τη σόδα στον χυμό πορτοκάλι τα προσθέτουμε στο μείγμα. Ανακατεύουμε. Ισομοιράζουμε στα φορμάκια.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 18- 20΄.
Αφήνουμε να σταθούν λίγο στη φόρμα. Ξεφορμάρουμε σε σχάρα να κρυώσουν.
Έξτρα μυστικά
-Αν θέλουμε να κάνουμε δίχρωμο το κέικ ταχίνι, κρατάμε 6 κουταλιές από το μείγμα, προσθέτουμε 1 κουταλιά κακάο, ανακατεύουμε και ισομοιράζουμε στα φορμάκια. Με την λάμα του μαχαιριού μπλέκουμε τα δυο μείγματα.
-Να γεμίσετε τις φόρμες κατά τα 3/4 γιατί φουσκώνει πολύ.
-Αν χρησιμοποιήσετε φορμάκια κέικ, αφού τα λαδώσετε, πασπαλίστε με λίγο κακάο γιατί ξεφορμάρονται δύσκολα.
Η καλύτερη λύση είναι να βάλετε χαρτάκια cupcakes μέσα σε φόρμα μάφιν.
-Μπορείτε να προσθέσετε ξύσμα πορτοκάλι ή κανέλα στο κέικ ταχίνι.
-Εναλλακτικά μπορείτε να βάλετε ταχίνι με κακάο, ή σταφίδες. Σταγόνες σοκολάτας ή σοκολάτα λιωμένη για επικάλυψη, γίνονται μοναδικά!
πηγή: www.argiro.gr