-
Αρχική > Πολιτισμός > Τώρα :Πλήθος κόσμου στην 11η  Γιορτή κρασιού στο  ζαχαροπλαστείο Καλαμπούκα(φωτογραφίες )

Τώρα :Πλήθος κόσμου στην 11η  Γιορτή κρασιού στο  ζαχαροπλαστείο Καλαμπούκα(φωτογραφίες )

       Ξεπέρασε κάθε προσδοκία η καθιερωμένη παραδοσιακή γιορτή που είναι αφιερωμένη στο νέκταρ των Θεών, το κρασί 

    

     Η πιο σημαντική ετήσια συνάντηση του οινικού κόσμου στην ακριτική μας περιοχή διοργανώνεται κάθε Τρίτη Πέμπτη του Νοέμβρη από το  Ζαχαροπλαστείο-Κάβα ποτών Καλαμπούκα στη Μητροπόλεως 45.

    Ο θεσμός της γιορτής κρασιού συμβάλλει στη διατήρηση και διάδοση της πολιτιστικής μας ταυτότητας και κληρονομιάς, στη προστασία της παράδοση μας από τα ισχυρά και αλλεπάλληλα κτυπήματα που δέχεται μέσα σ’ αυτό το συνεχώς μεταβαλλόμενο και σε μεγάλο βαθμό καθοδηγούμενο κόσμο.

Επιπλέον να αναδείξει  και να προβάλει  την καλλιτεχνική δημιουργική ικανότητα των ανθρώπων που ασχολούνται με το εν λόγο εγχείρημα.

  Γνωστές οινοποιητικές εταιρίες, όπως το ’’ΚΤΗΜΑ ΣΕΡΓΙΟΥ’’, ’’ΚΤΗΜΑ ΑΛΦΑ’’Αμυνταίου, ’’ΚΤΗΜΑ ΧΑΤΖΗΜΙΧΑΛΗ’, ΤΣΑΝΤΑΛΗ’,ΜΠΟΥΤΑΡΗ ,  ήταν μερικές από τις  εταιρίες που  παρουσίασαν τα νέα τους προϊόντα, στην 6η Γιορτή Κρασιού που διοργανώνει  εδώ και 11 χρόνια το Ζαχαροπλαστείο-Καλαμπούκα.

Πρόκειται για μια πρωτοβουλία που ανήκει στον κ. Αποστόλη Καλαμπούκα, ο οποίος  έθεσε  πριν 11 χρόνια τα  θεμέλια  ενός  θεσμού  που αποτελεί συγκέρασμα δύο προσφιλών σε όλους μας εκδηλώσεων,  ανάδειξης των πιο αντιπροσωπευτικών προϊόντων του τόπου μας, όπως  τη Γιορτή Κρασιού, αλλά και των  Παραδοσιακών Προϊόντων  του ζαχαροπλαστείου Καλαμπούκας.

 

Top
Enable Notifications OK No thanks