-
Αρχική > Τοπικά νέα > Αποθήκη σκουπιδιών κατάντησε η κάτω είσοδος του Νεκτροταφείου Καστοριάς(φωτογραφίες)

Αποθήκη σκουπιδιών κατάντησε η κάτω είσοδος του Νεκτροταφείου Καστοριάς(φωτογραφίες)

   Μείζον κοινωνικό ζήτημα αποτελεί εδώ και χρόνια το  κοιμητήριο  Καστοριάς  εκτός από την ανεπάρκεια τάφων οι οποίοι  έφτασαν μέχρι τη νησίδα,

        δημιουργώντας μακάβρια εικόνα στον κάθε επισκέπτη που θα διαβεί τη Γράμμου, οι  επισκέπτες έχουν πλέον να αντιμετωπίσουν και την μεγάλη  ακαταστασία που επικρατεί  στην κάτω είσοδος του Νεκτροταφείου Καστοριάς.

Δώρα Κωτσοπούλου 

Συγκεκριμένα  στό εν λόγω  χώρο βρίσκονται  σπασμένα μάρμαρα ,σίδερα και άλλα,  θέαμα που δεν αρμόζει σε αυτούς που το επισκέπτονται διότι  παραπέμπει σε  αποθήκη σκουπιδιών .

Σεβασμός στους νεκρούς 

Ποιος άραγε επιτρέπει στους νεκροθάφτες να σπάνε τα μάρμαρα και να τα πετούν στην είσοδο του ιερού χώρου του Νεκροταφείου Γεγονός που απογοητεύει  και προβληματίζει τους συγγενείς των νεκρών.

Ένα είναι σίγουρο: Αναπόσπαστο μέρος του αξιακού συστήματος του ελληνικού πολιτισμού είναι ο σεβασμός προς τους νεκρούς.  Η δημοτική αρχή επιβάλλεται να βρει ένα τρόπο για να αποσυμφορήσει  μεν το δημοτικό κοιμητήριο ένα θέμα κοινωνικό, πλην όμως ουσιαστικό για τους Καστοριανούς πολίτες, αλλά και να κρατήσει τον χώρο καθαρό  και για τους επισκέπτες .

Top
Enable Notifications OK No thanks