-
Αρχική > Τοπικά νέα > Δεν έλειψαν τα προβλήματα  στη Π.Ε. Καστοριάς από τον πρώτο χιονιά(ρεπορτάζ )

Δεν έλειψαν τα προβλήματα  στη Π.Ε. Καστοριάς από τον πρώτο χιονιά(ρεπορτάζ )

Η  πρόσφατη  κακοκαιρία που σημειώθηκε  με τις αυξημένες χιονοπτώσεις και χαμηλές  θερμοκρασίες, όπως ήταν φυσικό, έπληξε και τον νομό Καστοριάς

Δώρα Κωτσοπούλου

Τα ύψος του χιονιού  στα ορεινά σημεία του νομού  είχε ξεπεράσει  τα  δεκαπέντε εκατοστά,  με συνέπεια η κυκλοφορία  των οχημάτων να διεξάγεται με δυσκολία  και μόνο με αντιολισθητικές αλυσίδες στη εθνική οδό Φλώρινας Καστοριάς στη θέση Βίγλα και στην επαρχιακή  οδό Φλώρινας Καστοριάς  μέσω Βιτσίου. Επίσης προβλήματα δημιουργήθηκαν στην κυκλοφορία των οχημάτων και στην ευρύτερη  περιοχή του δήμου Νεστορίου,  Πεύκο κοτύλη  κυψέλη και γενικότερα στα ψηλά και απομακρυσμένα σημεία του νομού μας.

Σε επιφυλακή αντιπεριφέρεια  και δήμοι

 

Η  Π. Ε Καστοριάς  και δήμοι βρίσκονταν από μέρες σε επιφυλακή κι έτσι η κινητοποίηση τους υπήρξε άμεση.

Ωστόσο η επιφυλακή συνεχίστηκε και τις επόμενες ημέρες καθώς η μετεωρολογική υπηρεσία ανακοίνωσε ότι οι χιονοπτώσεις θα συνεχιστούν.

«Οι υπηρεσίες της ΠΕ Καστοριάς, με τα αποχιονιστικά, ανταποκρίθηκαν στις δύσκολες καιρικές συνθήκες και τους αξίζουν συγχαρητήρια.» τόνισε σχετικά   ο  αντιπεριφερειάρχης  Καστοριάς κ. Σωτήρης Αδαμόπουλος , επισημαίνοντας παράλληλα ότι με τον μηχανολογικό εξοπλισμό που έχει εφοδιαστεί η  ΠΕ.  Καστοριάς ευελπιστεί  ότι όλη οι δρόμοι θα είναι ανοικτοί  βέβαια πάντα στο μέτρου του εφικτού.

 

 

 

Top
Enable Notifications OK No thanks