-
Αρχική > Ελλάδα > Πόσο και για ποιους μειώνεται ο ΕΝΦΙΑ – Όλες οι λεπτομέρειες

Πόσο και για ποιους μειώνεται ο ΕΝΦΙΑ – Όλες οι λεπτομέρειες

Μετά την οριστικοποίηση της μη περικοπής των συντάξεων, η κυβέρνηση ανεβάζει στροφές για την υλοποίηση της εξαγγελίες μείωσης του ΕΝΦΙΑ, αρχής γενομένης από τον φόρο ακινήτων που θα πληρώσουν οι ιδιοκτήτες το 2019.

Οι σχετικές διατάξεις αναμένεται να έρθουν στη Βουλή εντός του Δεκεμβρίου, μαζί με τη διάταξη που θα ξηλώνει τη νομοθετική ρύθμιση μείωσης των συντάξεων. Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες που επικαλείται το «Έθνος», οι διατάξεις για τη μείωση του ΕΝΦΙΑ θα αφορούν συνολικά 5,8 εκατ. μικροϊδιοκτήτες ακινήτων και οι μειώσεις θα γίνουν σταδιακά και σε δύο δόσεις. Μία το 2019 και η τελική το 2020.

Η μείωση του ΕΝΦΙΑ για το 2019 θα αφορά μόνο τη λεγόμενη «λαϊκή κατοικία», δηλ. φορολογούμενους που έχουν στην κατοχή τους μόνο ένα ακίνητο μικρής αντικειμενικής αξίας. Στη δεύτερη φάση, δηλ. στη μείωση του 2020 οι μειώσεις θα επεκταθούν και σε όσους έχουν μεσαία ακίνητη περιουσία. Ο ΕΝΦΙΑ για τους φορολογούμενους πρόκειται να μειωθεί έως και 50%, ενώ η μεσοσταθμική μείωση θα είναι της τάξεως του 30%.

https://ergasiakanea.eu/poso-

Top
Enable Notifications OK No thanks