Δεν είναι μια απλή πίτα. Είναι ένα κανονικό φαγητό. Ζύμη τραγανή σαν μπισκότο, με φανταστική γέμιση παστίτσιου. Παραμένει τραγανή και κρύα, αλλά είμαι σίγουρη, δεν θα προλάβει να κρυώσει γιατί είναι τέλεια ζεστή.
Εκτέλεση
Για τη μακαρονόπιτα με πένες και χειροποίητο φύλλο, πρώτα βάζουμε στον κάδο του μίξερ το βούτυρο, τη ζάχαρη, τ’ αυγά (τα ολόκληρα και τον κρόκο), το αλάτι και το μοσχοκάρυδο. Τα χτυπάμε όπως το κέικ. Λίγο λίγο ρίχνουμε ρίχνουμε το αλεύρι (ίσως να μην το πάρει όλο) μέχρι η ζύμη να μαζευτεί σε μπάλα. Το τυλίγουμε σε μεμβράνη και το αφήνουμε 15΄ στο ψυγείο.
Στο μεταξύ βράζουμε τις πένες σε αλατισμένο νερό 6΄ και τα στραγγίζουμε. Τα ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα. Ρίχνουμε μέσα το 1 φλ. σάλτσα κιμά, το 1 φλ. μπεσαμέλ και όλο το τυρί. Ανακατεύουμε καλά.
Ανοίγουμε φύλλο με τα 2/3 της ζύμης και το στρώνουμε σε βουτυρωμένη φόρμα δαχτυλίδι ή ταψάκι 28 εκ. πασπαλισμένη με 1 κ.σ. φρυγανιά. Αδειάζουμε τη μισή γέμιση ζυμαρικών. Προσθέτουμε μία στρώση τον υπόλοιπο κιμά και μία στρώση την υπόλοιπη μπεσαμέλ. Τελειώνουμε με την υπόλοιπη γέμιση ζυμαρικών.
Ανοίγουμε και το δεύτερο φύλλο και καλύπτουμε την πίτα. Ενώνουμε τις άκρες τσιμπώντας τες. Ψήνουμε τη μακαρονόπιτα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C στις αντιστάσεις για περίπου 1 ώρα μέχρι να ροδίσει καλά το φύλλο.
πηγή: www.argiro.gr