-
Αρχική > Τοπικά νέα > Το αδιαχώρητο στην  παρουσίαση του βιβλίου «Οι Σημαδούρες και άλλες μικρές ιστορίες», της συγγραφέα, κ. Χρυσούλας Πατρώνου Παπατέρπου(φωτογραφίες βίντεο )

Το αδιαχώρητο στην  παρουσίαση του βιβλίου «Οι Σημαδούρες και άλλες μικρές ιστορίες», της συγγραφέα, κ. Χρυσούλας Πατρώνου Παπατέρπου(φωτογραφίες βίντεο )

               Παρουσία τοπικών παραγόντων, φορέων αλλά και πλήθους κόσμου παρουσιάστηκε σήμερα το απόγευμα στο κοινό της πόλης μας

το νέο βιβλίο  της συγγραφέα, συμπολίτισσας μας, κ. Χρυσούλας Πατρώνου Παπατέρπου με τίτλο Οι Σημαδούρες και άλλες μικρές ιστορίες»,

Δώρα  Κωτσοπούλου

  Τα έσοδα από την πώληση του βιβλίου θα παραχωρηθούν στην Εταιρεία Προστασίας Ατόμων με Αυτισμό – Δ.Α.Δ. Ν. Καστοριάς.

 

Την εκδήλωση που έλαβε χώρα στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου Καστοριάς πραγματοποίησε η Εταιρεία Προστασίας Ατόμων με Αυτισμό – Δ.Α.Δ. Ν. Καστοριάς,. Αξίζει να αναφερθεί ότι τα έσοδα από την πώληση του βιβλίου  η συγγραφέας τα δώρισε στην εν λόγω εταιρεία.

«Οι Σημαδούρες και άλλες μικρές ιστορίες», είναι το δεύτερο βιβλίο της συμπολίτισσάς μας, κ. Χρυσούλας Πατρώνου – Παπατέρπου και κυκλοφόρησε πριν λίγες ημέρες.

Μέσα από τις σελίδες του αξιόλογου αυτού πονήματος που  με κέντρο την λίμνη και ακτίνα την φύση και τους ανθρώπους που κατοικούν γύρω από αυτή,  γράφτηκαν οι μικρές ιστορίες του  συγγράμματος .Ξεπηδούν ζωές πραγματικές που εμπλουτίστηκαν με το χρώμα του μύθου.

Άλλες, που τις έπλασε η φαντασία, τοποθετώντας τες σε χρόνο και τόπο υπαρκτό. Στιγμές τραγικές ή εύθυμες, σκοτεινές ή φωτεινές, που ζητούν επίμονα την καταγραφή τους. Όλες τους ιστορίες σύντομες, γεμάτες πόνο ή χαρά.

Ο κάθε άνθρωπος είναι ξεχωριστός και μοναδικός

Φανερά συγκινημένη η πρόεδρος του συλλόγου, κ. Αριστούλα Ζάγκα, ευχαρίστησε ιδιαιτέρα τη συγγραφέα για την μεγάλη της προσφορά, αλλά και τον κόσμο της περιοχής μας  για τη μεγάλη  του ανταπόκριση που όπως είπε, τους αγκάλιασε με ιδιαίτερη ευαισθησία δίνοντας δύναμη για να συνεχίσουν τη μεγάλη αυτή προσπάθεια:

«Θα πρέπει να θυμόμαστε ότι ο κάθε άνθρωπος είναι ξεχωριστός και μοναδικός. Ο κάθε άνθρωπος έχει δικαιώματα και θα πρέπει οι γύρω του να τον σέβονται», είπε χαρακτηριστικά η πρόεδρος.

Η κ. Ζάγκα στις δηλώσεις της  στάθηκε στη δύσκολη περίοδο της οικονομικής κρίσης που όπως είπε πρέπει να συνεγείρει συνειδήσεις, ευαισθητοποίησης για τις κοινωνικές ομάδες, να αυξήσει και να προάγει τον εθελοντισμό.

 

 

 

Top
Enable Notifications OK No thanks