-
Αρχική > Πολιτισμός > Αδελφά σωματεία  Προοδευτικός και  σύλλογος Γυναικών Πολυγύρου(φωτογραφίες βίντεο )

Αδελφά σωματεία  Προοδευτικός και  σύλλογος Γυναικών Πολυγύρου(φωτογραφίες βίντεο )

Σε κλίμα συγκίνησης και συνεργασίας επισημοποιήθηκε το Σάββατο 23 Νοεμβρίου στο Δεληνάνειο Λαογραφικό Μουσείο η αδελφοποίηση μεταξύ του,

Προοδευτικού  Συλλόγου Κυριών Καστοριάς, με τον σύλλογο Γυναικών Πολυγύρου..

Επρόκειτο για μια σεμνή  αλλά ζεστή τελετή μεταξύ των εκπροσώπων των δύο συλλόγων και  των  μελών  και των δυο Δ.Σ  των συλλόγων.

Ο Προοδευτικός Σύλλογος Κυριών Καστοριάς  ξενάγησε  τις φιλοξενούμενες κυρίες  στον χώρο του μουσείου ενώ στο , στο Δοξάτο του Αρχοντικού  η πρόεδρος του Συλλόγου Γυναικών Πολυγύρου,κα. Ρούλα Αμαραντίδου στην προσφώνηση της  ανέφερε για  τους αδελφικούς δεσμούς που θα συνδέουν τους δυο  συλλόγους  από εδώ κι στο εξής με το  πρωτόκολλο  αγάπης, φιλίας , και αδελφοποίησης.

Η πρόεδρος του Προοδευτικού κα. Νίνα Καραμανίδου δείχνοντας έμπρακτα την αγάπη τους  προσέφερε ένα καστοριανό αρχοντικό σε μικρογραφία καθώς  και βιβλία τοπικής ιστορίας και Λαογραφίας ,ενώ η πρόεδρος του Συλλόγου Γυναικών Πολυγύρου προσέφερε τοπικά προϊόντα της Περιοχής και έναν κλώστη ζωγραφισμένο με το χέρι.

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας οι κυρίες του  Προοδευτικού Συλλόγου ξενάγησαν τις φιλοξενούμενες στην ευρύτερη περιοχή του Ντολτσό  όπου κατενθουσιάστηκαν  από τον παραδοσιακό οικισμό .

Στον επίλογο της συνάντησης οι δύο Σύλλογοι υποσχέθηκαν να τηρήσουν το πρωτόκολλο αδελφοποίησης  με κοινό στόχο και όραμα, την ενεργό δράση των γυναικών καθώς επίσης και τη  διάδοση της τοπικής παράδοσης με διάφορες δράσεις , αλλά και  τη στήριξη των  κοινωνικά ευπαθών οικογενειών.

 

Top
Enable Notifications OK No thanks