Vegan κέικ με σοκολάτα, ό,τι πρέπει για να γλυκάνετε και τη νηστεία σας! Δοκιμάστε το είναι φανταστικό
Εκτέλεση
Για το vegan κέικ σοκολάτας, προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170 βαθμούς C. Λαδώνουμε φόρμα δαχτυλίδι και στρώνουμε λαδόκολλα στη βάση και στα τοιχώματα.
Σε μπολ βάζουμε το αλεύρι με τη ζάχαρη, το κακάο, το μπέικιν, τις βανίλιες και το αλάτι. Με σύρμα τα ανακατεύουμε να αφρατέψουν.
Σε άλλο μπολ βάζουμε το νερό, το χυμό, το λάδι και αναμιγνύουμε.
Ρίχνουμε τα υγρά υλικά στα στερεά και απαλά τα ανακατεύουμε. Τέλος, ρίχνουμε τη σοκολάτα και με κουτάλι ανακατεύουμε ελαφρά.
Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο για 50΄, μέχρι να ξεκολλάει από τα τοιχώματα και να βγαίνει καθαρή η λάμα του μαχαιριού από το κέντρο του.
Αφήνουμε να κρυώσει καλά στη φόρμα και μετά ξεφορμάρουμε. Αν είναι ζεστό, δεν ξεφορμάρεται εύκολα.
Πασπαλίζουμε άχνη ζάχαρη και κακάο.
πηγή: www.argiro.gr