Αν φτιάξετε μια φορά αυτή τη μους σοκολάτας, δεν θα την αλλάζετε με καμία άλλη! Μοναδική γεύση και απίστευτη υφή
Εκτέλεση
Για τη μους σοκολάτας, ζεσταίνουμε πρώτα τα 250 γρ. κρέμα γάλακτος σε κατσαρόλα μέχρι να αχνίζει. Σε τρία μπολ χωριστά σε μπεν μαρί λιώνουμε τις τρεις σοκολάτες. Κατεβάζουμε από τη φωτιά.
Σε μπολ βάζουμε τους κρόκους, τη ζάχαρη, τη βανίλια και το αλάτι και ομογενοποιούμε με σύρμα.
Με ροή κλωστής και ανακατεύοντας, ρίχνουμε την καυτή κρέμα στα αβγά. Ξαναβάζουμε την κρέμα στην κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά με συνεχές ανακάτεμα και αφήνουμε για περίπου 4′-5′. Αν έχουμε θερμόμετρο να είναι 71ºC.
Αφου σιγοψηθεί η κρέμα, κατεβάζουμε από τη φωτιά, στήβουμε τη ζελατίνη και την προσθέτουμε. Ανακατεύουμε καλά να διαλυθεί. Για πιο λεία υφή περνάμε την κρέμα από λεπτή σίτα.
Ισομοιράζουμε την κρέμα στις σοκολάτες, ομογενοιποιούμε και αφήνουμε στον πάγκο να κρυώσουν καλά. Χτυπάμε την υπόλοιπη κρέμα σε παχύρρευστη μορφή.
Αραιώνουμε κάθε σοκολάτα με 2 κ.σ. κρέμα και ισομοιράζουμε την υπόλοιπη χτυπημένη κρέμα. Απαλά ανακατεύουμε.
Βάζουμε τη μους σε στρώσεις είτε σε ατομικά ποτήρια είτε σε μπολ και σερβίρουμε με σκουπ παγωτού και καρούλια σοκολάτας. Απαραίτητη προϋπόθεση να παγώσει καλά στο ψυγείο και να σφίξει.
πηγή; www.argiro.gr