Αυτό το αρνίσιο κότσι, είναι συνταγή του παλατιού που απολάμβανε ο Σουλτάνος. Απόλαυση, νοστιμιά, γλύκα φρούτων, αρώματα Ανατολής, όλα μαζί το κάνουν μαγικό πιάτο. Καταλαβαίνετε τι έχει να γίνει;
Εκτέλεση
Αφήνουμε το αρνίσιο κότσι να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου. Σε πλασοτέ κατσαρόλα με χοντρή βάση ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και ροδίζουμε το κρέας γύρω γύρω. Αν τα κότσια είναι μεγάλα τότε τα ροδίζουμε λίγα λίγα για να μην πέφτει η θερμοκρασία της κατσαρόλας.
Περιχύνουμε με τον ζωμό, σκεπάζουμε με βαρύ καπάκι και χαμηλώνουμε τη φωτιά. Σιγομαγειρεύουμε για περίπου 1 ώρα για να μισομαλακώσει το αρνί.
Πλένουμε και καθαρίζουμε τα κυδώνια. Αφήνουμε επάνω τη φλούδα. Κόβουμε σε κυδωνάτα κομμάτια τα φρούτα. Ζεσταίνουμε το βούτυρο σε τηγάνι και προσθέτουμε λίγες σταγόνες ελαιόλαδο. Ροδίζουμε τα κυδώνια για λίγα λεπτά. Τα σβήνουμε με το λευκό ξηρό κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί για να κρατήσουμε τα αρώματά του. Προσθέτουμε την κρέμα βαλσάμικου.
Αφού βράσει μέσα στον απαιτούμενο χρόνο της 1 ώρας και και 15 λεπτών το κρέας, τότε προσθέτουμε τα έτοιμα κυδώνια στην κατσαρόλα και τα αποξηραμένα φρούτα. Ελέγχουμε τα υγρά του φαγητού -ίσως χρειάζεται να προσθέσουμε λιγο ζωμό επιπλέον. Σκεπάζουμε ξανά το φαγητό και συνεχίζουμε τον βρασμό του για περίπου 20 λεπτά.
Όταν μαλακώσει καλά το αρνί και γίνουν τα κυδώνια (προσοχή μην παραβράσουν) τα βγάζουμε σε πιατέλα και δένουμε για λιγα λεπτά την σάλτσα να πυκνώσει. Περιχύνουμε το φαγητό.
Σερβίρουμε με ρύζι ή με κους κους.
πηγή: www.argiro.gr