Μια εύκολη συνταγή και πολύ νόστιμη της Νίκης Μακροζήση
ΥΛΙΚΑ:
- 2 ποτήρια νερού καλαμποκέλαιο
- 1 ½ ποτήρι νερού ζάχαρη
- 1 ποτήρι νερού πορτοκαλάδα (φυσικός χυμός)
- Ξύσμα από 1-2 πορτοκάλια
- 1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
- 1 κουταλάκι σόδα
- 3 βανίλιες
- Αλεύρι για όλες τις χρήσεις, όσο πάρει (περίπου 1 κιλό και κάτι)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Ανακατεύουμε: λάδι + ζάχαρη + πορτοκαλάδα + μπέικιν πάουερ + βανίλια.
Διαλύουμε την σόδα στο ποτήρι πορτοκαλάδας
Ρίχνουμε το αλεύρι σιγά – σιγά ώσπου η ζύμη να είναι ευκολόπλαστη (να μην κολλάει στα χέρια). Βάζω την ζύμη για μισή ώρα στο ψυγείο.
Ανοίγω την ζύμη σε πάχος 1 εκ. χρησιμοποιώντας κουπ πατ. Τα βάζω σε λαδόκολλα
Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 15-20 λεπτά.
Λιώνω κουβερτούρα, τα βουτάω ελαφριά από τη μία μεριά, πασπαλίζω χρωματιστή τρούφα.
Γίνονται περίπου 130 μπισκοτάκια.