-
Αρχική > Πολιτισμός > Το ελπχ ΟΡΜΟΣ θα συμμετάσχει και στα φετινά Ραγκουτσάρια,παρουσιάζοντας το θέμα «Νέτα του Φασιούλα». 

Το ελπχ ΟΡΜΟΣ θα συμμετάσχει και στα φετινά Ραγκουτσάρια,παρουσιάζοντας το θέμα «Νέτα του Φασιούλα». 

Κινούμενο πάντα στα πλαίσια της παραδοσιακής θεματολογίας και παρουσιάζοντας το θέμα «Νέτα του Φασιούλα». Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η Ιφ. Διδασκάλου Η “Νέτα” αναφέρεται στην ιστορία μιας πανέμορφης Καστοριανής που ‘’ξεχωρίζει στο μαχαλά της, στην πόλη όλη, για την ομορφιά της και τη ζωηράδα της πού ναι μοναδική για τον καιρό της’’

Όπως αποκαλύπτει και το γνωστό τραγούδι της Καστοριάς, η μοναδική ενασχόληση της «Νέτας» ήταν ο καλλωπισμός της, σε αντίθεση με την καθημερινότητα των υπόλοιπων κοριτσιών, των ‘’παστρικών’’, που αναλωνόταν στις καθημερινές εργασίες.

Το μπουλούκι του ελπχ ΟΡΜΟΣ θα αναπαραστήσει την υπερβολή στην καλοπέραση και τον καλλωπισμό της Νέτας, τον καημό των αντρών για αυτήν, την αρχοντική της οικογένεια, καθώς και την αντίθεση με τα υπόλοιπα κορίτσια της εποχής της! Έτσι, εκτός από την Νέτα, θα δούμε Παστρικές νοικοκυρές της εποχής, νέους που πλαντάζουν για αυτήν, και μέλη της αρχοντικής της οικογένειας.

Top
Enable Notifications OK No thanks