-
Αρχική > Τοπικά νέα > Φιλί ζωής οι χειμερινές εκπτώσεις που ξεκινάν 14 Ιανουαρίου (έρευνα -Ρεπορτάζ)

Φιλί ζωής οι χειμερινές εκπτώσεις που ξεκινάν 14 Ιανουαρίου (έρευνα -Ρεπορτάζ)

Με μεγάλες προσδοκίες για να ανατραπεί το αρνητικό κλίμα στην αγορά, ξεκινάν αύριο Δευτέρα 14 Ιανουαρίου και θα διαρκέσουν μέχρι και τα τέλη Φεβρουαρίου οι χειμερινές εκπτώσεις στα εμπορικά καταστήματα.

Δώρα Κωτσοπούλου

Σε μια δύσκολη συγκυρία για τον εμπορικό κόσμο και σε επίπεδο Νομού Καστοριάς  οι έμποροι τις  περιοχής μας  προσδοκούν να κάνουν μέσα στις εκπτώσεις τον τζίρο που δεν έκαναν όλο το προηγούμενο διάστημα, και βασικά και κυρίως να μπορέσουν να ανατρέψουν το κύμα «λουκέτων» που μαστίζει την αγορά.
Οι προσδοκίες είναι μεγάλες, αφού η απειλή του «λουκέτου» κρέμεται πάνω από πολλές δεκάδες εμπόρους σε όλο το Νομό, οι οποίοι έχουν δει τον τζίρο τους να κατρακυλά και την εμπορική κίνηση, μέσα στην περίοδο των εορτών, να πέφτει κάτω από το 25%. Όπως  τόνισε σε δηλώσεις του στη ΝΕΑ ΚΑΣΤΟΡΙA ο  πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Καστοριάς.: «Ελπίζουμε ο κόσμος να βγει πάλι στην αγορά, να ψωνίσει, να καλύψει τις βασικές τους ανάγκες. Τα μαγαζιά θα κάνουν και φέτος μεγάλες εκπτώσεις, οι οποίες θα ξεκινήσουν από πολύ μεγάλα ποσοστά», σημειώνει ο κ. Πανταζής  Οι εκπτώσεις στα μαγαζιά της Καστοριάς  θα ξεκινήσουν από το 50% και θα φτάσουν μέχρι και το 70%, σε περιπτώσεις μπορεί και πιο πάνω. «Αρκετοί έμποροι της Καστοριάς στα καταστήματά τους ήδη κάνουν καλύτερες τιμές», ανέφερε ο ίδιος, αφήνοντας έναν τόνο αισιοδοξίας».

                 Στήριξη της τοπικής αγοράς επιλέγοντας τα καταστήματα της πόλης μας 

Ο κ. Πανταζής πάντως, δεν παρέλειψε να μας δώσει και μία νότα αισιοδοξίας, καθώς αναμένει άνοδο της κίνησης κατά την περίοδο των χειμερινών εκπτώσεων,: « Πιστεύουμε πως πολλοί ήταν εκείνοι που ανέβαλαν τις αγορές τους για την περίοδο των εκπτώσεων και εκεί εναποθέτουμε και εμείς τις ελπίδες μας για άμεση αναθέρμανση της αγοράς. Αρκεί βέβαια να στηρίξουμε όλοι μας την τοπική αγορά, επιλέγοντας τα καταστήματα της πόλης μας για να δώσουμε στον τόπο μας αυτό το περιθώριο ανάκαμψης» ήταν τα λόγια του.
 Ήδη οι έμποροι αναμένουν μια αύξηση της κίνησης στα εμπορικά καταστήματα, τουλάχιστον για το πρώτο διάστημα.  Υπόσχονται, από την πλευρά τους, μεγάλη ποικιλία και εμπορεύματα σε καλές τιμές.

Τέλος, η περίοδος των εκπτώσεων αποτελεί ελπίδα για το λιανεμπόριο που περιμένει να αυξήσει τους τζίρους του και να αντιστρέψει το αρνητικό κλίμα του 2019 και να δώσει επιπλέον το ‘’φιλί της ζωής’’ σε πολλά εμπορικά καταστήματα.

 

 

 

 

 

 

Top
Enable Notifications OK No thanks