-
Αρχική > Ελλάδα > Έρχεται η προκήρυξη για 1.116 προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στα νοσοκομεία

Έρχεται η προκήρυξη για 1.116 προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στα νοσοκομεία

Σε πολύ λίγες ημέρες θα «βγει στον αέρα» η προκήρυξη για 1.116 προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στα νοσοκομεία, που θα περιλαμβάνει και το ΕΚΑΒ,

για το οποίο αγοράζονται 30 ακόμη ασθενοφόρα, είπε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης μιλώντας Στο Κόκκινο. Τόνισε ότι το επόμενο διάστημα θα ανοίξουν και νέες ΤΟΜΥ, ενώ χαρακτήρισε κρίσιμο να περάσει το νέο σύστημα συνταγογράφησης για λογοθεραπείες, εργοθεραπείες κτλ.

Αναφερόμενος στο επικουρικό προσωπικό των νοσοκομείων, ο κ. Πολάκης είπε ότι «όταν γίναμε κυβέρνηση, παραλάβαμε περίπου 500 άτομα προσωπικό που είχε προσληφθεί τα προηγούμενα χρόνια λόγω των πιεστικών αναγκών με τον θεσμό του επικουρικού προσωπικού, συμβάσεις εργασίας ενός ή δύο ετών. Το 2016 προσθέσαμε άλλα 580 άτομα … Δώσαμε παρατάσεις και πήραμε πράξη Υπουργικού Συμβουλίου για 1.200 άτομα που αφορούσε τις θέσεις αυτών που υπηρετούν. Συστήσαμε τις οργανικές θέσεις και νομοθετήσαμε αυξημένη μοριοδότηση για τέσσερα χρόνια προϋπηρεσίας, κάτι που «δεν υπήρχε ποτέ και πουθενά», όπως είπε χαρακτηριστικά.

Υπήρξε ένα μπέρδεμα λόγω άλλων νομοθετήσεων, γι΄ αυτό και σταμάτησε η προκήρυξη, συνέχισε. Ουσιαστικά, για 400 θέσεις αποκλείονταν από την διαδικασία να υποβάλλουν χαρτιά αυτοί που ήδη υπηρετούν, αυτό ήταν το πρόβλημα και «το λύσαμε … σε πολύ λίγες ημέρες, θα “βγει στον αέρα” η προκήρυξη αυτή», όπως προανήγγειλε. «Είχαμε βάλει σαν όριο το Μάιο για τα προσωρινά αποτελέσματα. Τώρα, αν γίνει η προκήρυξη τον Φεβρουάριο, κατά πάσα πιθανότητα δεν θα έχουν βγει τα αποτελέσματα μέχρι τον Μάιο, οπότε θα δοθεί παράταση μέχρι να βγουν».

Επικουρικό Προσωπικό

 

Top
Enable Notifications OK No thanks