-
Αρχική > Ελλάδα > Ειδικό σχέδιο για την καταπολέμηση της ανεργίας

Ειδικό σχέδιο για την καταπολέμηση της ανεργίας

Είναι γνωστό σε όσους κινούνται πέριξ της Ηρώδου Αττικού πως η επιδίωξη για την περαιτέρω μείωση των δεικτών της εγχώριας ανεργίας αποτελεί ένα “προσωπικό στοίχημα” του πρωθυπουργού κ. Αλέξη Τσίπρα

Σημερινό δημοσίευμα του διεθνούς ειδησεογραφικού πρακτορείου Reuters, (με ημερομηνία 11/2), το οποίο αναδημοσιεύει και η huffingtonpost.gr, αποκαλύπτει ότι το “σχέδιο Τσίπρα” περιλαμβάνει χιλιάδες προσλήψεις υπαλλήλων στο Δημόσιο.

 

Πέτρος Παπαβασιλείου.

 

Η ακριβής μετάφραση του επίμαχου (υπογραμμισμένου) σημείου είναι η εξής: “Ο Τσίπρας σκοπεύει να προσλάβει χιλιάδες εργαζόμενους στο δημόσιο τομέα μέχρι το 2020“.

Πράγματι, το κυβερνητικό πλάνο, για την ανάταξη των βλαβών που έχει επιφέρει η πολυετής κρίση στο εργασιακό πεδίο, προβλέπει την υλοποίηση ειδικού σχεδιασμού, με “ατμομηχανή” το δημόσιο τομέα.

Στο πλαίσιο εφαρμογής αυτού του σχεδιασμού, αναμένεται να προκηρυχθούν δεκάδες προγράμματα και προκηρύξεις για την επιλογή νέων υπαλλήλων στο στενό και ευρύτερο δημόσιο τομέα.

Η εστίαση του σχεδιασμού στο Δημόσιο δεν γίνεται τυχαία, ούτε για… ιδεοληπτικούς λόγους. Οι κρατικές δομές διαθέτουν τα απαραίτητα εχέγγυα για την υλοποίηση των προγραμμάτων (πιστώσεις για μισθοδοσίες και ασφαλιστικές εισφορές).

Σχέδιο… Μάρσαλ

Σημειώνεται ότι ο πρωθυπουργός διαθέτει, ήδη, στα συρτάρια του σχέδιο… έκτακτης ανάγκης, σε περίπτωση που η ανεργία παρέμενε σε δυσθεώρητα όρια.

Το σχέδιο αυτό θέτει ως εγγυητή το Δημόσιο στην καταπολέμηση της ανεργίας. Ανάλογο σχέδιο, σύμφωνα με πληροφορίες, διαθέτει και ο Λευκός Οίκος από την εποχή των αναταράξεων στην αμερικανική οικονομία το 2013 (βλέπε διακυμάνσεις, λόγω Fed).

Μόνο ο δημόσιος τομέας μπορεί να προκαλέσει ισχυρά ρήγματα στο τείχος της υψηλής ανεργίας, μέσω των μαζικών προσλήψεων – αν χρειαστεί.

Λεπτομέρεια: Το σχέδιο… Μάρσαλ για την καταπολέμηση της ανεργίας, που έχει αποδεχθεί (και) η αμερικανική κυβέρνηση, έχει γραφτεί από ελληνικά χέρια…

 

 

https://workenter

 

 

Top
Enable Notifications OK No thanks