-
Αρχική > Διεθνή > Παγκόσμιος τρόμος: Τύμπανα πολέμου μεταξύ Ινδίας – Πακιστάν

Παγκόσμιος τρόμος: Τύμπανα πολέμου μεταξύ Ινδίας – Πακιστάν

Σε επικίνδυνα επίπεδα φτάνει η ένταση μεταξύ της Ινδίας και του Πακιστάν, δύο πυρηνικών δυνάμεων που επιδεικνύουν ειρηνευτική ρητορική στον αντίποδα, όμως, προχωρούν σε «πολεμικές» κινήσεις.

Οι πακιστανικές Αρχές γνωστοποίησαν σήμερα, Τετάρτη (27/02), πως κατέρριψαν δύο ινδικά μαχητικά αεροσκάφη και οι πιλότοι τους έχουν συλληφθεί και κρατούνται. Ο ένας εξ αυτών, μάλιστα, νοσηλεύεται τραυματισμένος.

Από την πλευρά του το Νέο Δελχί ανακοίνωσε ότι κατέρριψε ένα πακιστανικό αεροσκάφος στο Κασμίρ, όμως στη διάρκεια της επιχείρησης αναχαίτισής του καταρρίφθηκε από το Πακιστάν ένα ινδικό αεροσκάφος.

Η αντιπαράθεση μεταξύ των δύο χωρών έχει προκαλέσει ανησυχία στη διεθνή κοινότητα, η οποία φοβάται μια ανοικτή σύγκρουση για την αμφισβητούμενη περιοχή του Κασμίρ, που αποτελεί μήλον της έριδος από το 1947.

«Στρατιώτες στο έδαφος είδαν το πακιστανικό αεροσκάφος να πέφτει από τον ουρανό στην πακιστανική πλευρά. Σε αυτή την επιχείρηση δυστυχώς χάσαμε ένα Mig-21. Ο πιλότος χάθηκε στη μάχη. Το Πακιστάν ισχυρίζεται ότι τον κρατά. Ελέγχουμε τις πληροφορίες», δήλωσε ο Ραβίς Κουμάρ, εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Ινδίας.

Δείτε φωτογραφίες

 

https://fanaripress.gr

Top
Enable Notifications OK No thanks