-
Αρχική > Τοπικά νέα > Πλουτέψαμε την φτώχεια μας

Πλουτέψαμε την φτώχεια μας

Σύμφωνα με νεότερα στοιχεία της Eurostat (κύκλος δεδομένων του 2017) η περιφέρεια μας δεν είναι πλέον η φτωχότερη της ΕΕ. Έχουμε άλλες ελληνικές περιοχές χαμηλότερα από εμάς.

Ως φτωχότερη θεωρείται η π. Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης με ΑΕΟ στο 46% του μέσου κοινοτικού, η π. Ηπείρου και το Βόρειο Αιγαίο με ΑΕΠ 48% του μέσου κοινοτικού, η Δυτική Ελλάδα (με 49%), η Θεσσαλία (52%), η Κεντρική Μακεδονία (με 53%), η Πελοπόννησος (56%) και η Κρήτη (με 57%).

Ξαφνικά πλουτέψαμε και τους τρώμε όλους λάχανο. ¨Εχουμε ανεβάσει το ΑΕΠ μας στο 59% του κοινοτικού μέσου όρου. Πως ακριβώς το καταφέραμε αυτό θα σας μειδιάσω, αλλά υποπτεύομαι ότι μας παρασύρει σε ανώτερη πίστα η κατά πολύ καλύτερης οικονομικής μοίρας γειτονική μας Κοζάνη.

α στοιχεία αυτά που δημοσιεύτηκαν είναι στοιχεία για ολόκληρες περιφέρειες και όχι για νομούς. Για να δούμε τα πραγματικά, δικά μας, καστοριανά χάλια, θα πρέπει να περιμένουμε στοιχεία της δικής μας στατιστικής αρχής, όποτε αυτή δεηθεί να πραγματοποιήσει μια εκτεταμένη κι εμπεριστατωμένη τοπική έρευνα.

Που νάναι και διαχωρισμένη και κατά οικονομικό τομέα. Τόσο ο πρωτογενής, τόσο ο δευτερογενής και λοιπά… Αυτή την στιγμή μόνον υποθέσεις μπορούμε να κάνουμε για την πραγματική μας οικονομική κατάσταση και καμία από αυτές δεν είναι καλή.

Τα μαντάτα από το μέτωπο της γουνοποιίας δεν είναι διόλου ενθαρρυντικά και μία Καστοριά δίχως γουνοποιία, όλοι το καταλαβαίνουν, είναι σαν καράβι δίχως πηδάλιο. Λέμε και ξαναλέμε ότι κάτι πρέπει να γίνει, αλλά μέχρι στιγμής δεν έχει βρεθεί ο χαρισματικός εκείνος ηγέτης της περιοχής, ο ικανός να υποδείξει τον τρόπο.

Σε οποιοδήποτε επίπεδο τοπικής διοίκησης όλοι οι υπάρχοντες επικεφαλής διατελούν «τοις κείνων ρήμασι εγκοιμώμενοι» και περιορίζονται στο να κόβουν βασιλόπιτες. Φτάνει ρε παιδιά οι βασιλόπιτες. Όχι άλλες βασιλόπιτες!!! που θάλεγε κι ο Κούρκουλος. Ντέσαμε.

Λεωνίδας Εκιντζόγλου

 

 

 

 

 

Top
Enable Notifications OK No thanks