-
Αρχική > Συνταγές > Τυροκροκέτες (Οι μυρωδάτοι και οι νόστιμοι )

Τυροκροκέτες (Οι μυρωδάτοι και οι νόστιμοι )

Οι πιο κρεμώδεις και μυρωδάτες τυροκροκέτες.

Συστατικά

  • 150γρ. βούτυρο ΝΟΥΝΟΥ
  • 100γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις και έξτρα για το πανάρισμα
  • 250ml γάλα ΝΟΥΝΟΥ Family πλήρες
  • 250ml κρέμα γάλακτος ΝΟΥΝΟΥ Πλήρης
  • 200γρ. Gouda NOYNOY τριμμένο
  • 100γρ. κασέρι τριμμένο
  • Αλάτι & πιπέρι
  • ¼ κ.γ. μοσχοκάρυδο
  • 7-8 φύλλα δυόσμου ψιλοκομμένα
  • 6 αυγά για το πανάρισμα
  • Τριμμένη φρυγανιά για το πανάρισμα
  • Ηλιέλαιο για το τηγάνισμα
Εύκολα και Απλά

Οι πιο κρεμώδεις και μυρωδάτες τυροκροκέτες.

00:15

Άτομα:

10

Πολύ εύκολο

Εκτέλεση

Βάζουμε μια βαθιά κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και ρίχνουμε το βούτυρο μέχρι να λιώσει, στη συνέχεια προσθέτουμε το αλεύρι και το ανακατεύουμε με το σύρμα χειρός για περίπου 1’-2’. Ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος , το γάλα και μαγειρεύουμε για 3’-4’ μέχρι να πήξει σχεδόν το μείγμα. Αφαιρούμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, προσθέτουμε τα τυριά, αλάτι, πιπέρι, το μοσχοκάρυδο και το δυόσμο, ανακατεύουμε με μια κουτάλα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα, το αδειάζουμε σε ένα μπολ, το σκεπάζουμε με μια μεμβράνη η οποία ακουμπάει επάνω στο μείγμα και το αφήνουμε να κρυώσει πολύ καλά . Αφού κρυώσει, το βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον μια ώρα μέχρι να δέσει το μείγμα. Βάζουμε σε τρία διαφορετικά μπολ στο πρώτο το αλεύρι, στο δεύτερο τα χτυπημένα αυγά και στο τρίτο τη φρυγανιά. Βγάζουμε το μείγμα από το ψυγείο και κάνουμε μπαλάκια 20γρ. το καθένα και τα βουτάμε πρώτα στο αλεύρι , μετά στο αυγό και τέλος στη φρυγανιά, στη συνέχεια τα ρίχνουμε ξανά στο αυγό και πάλι στη φρυγανιά. Ζεσταίνουμε σε ένα κατσαρολάκι το ηλιέλαιο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και τηγανίζουμε τις τυροκροκέτες μας. Σερβίρουμε απευθείας.

 

Top
Enable Notifications OK No thanks