-
Αρχική > Παραπολιτικά > Όλες οι ανοιχτές εκδηλώσεις πλαισιώνονται  από τους υποψηφίους 

Όλες οι ανοιχτές εκδηλώσεις πλαισιώνονται  από τους υποψηφίους 

Αυτό που κατ’ εξοχήν χαρακτηρίζει μια προεκλογική περίοδο είναι η αγωνιώδης προσπάθεια των υποψηφίων κάθε κατηγορίας να πλησιάσουν και να δημιουργήσουν θετικές εντυπώσεις στο σώμα των οιονεί ψηφοφόρων

τους. Οι δε ψηφοφόροι από την άλλη πλευρά έχουν το δικό τους άγχος. Θέλουν να μαντέψουν σωστά τους νικητές της τελικής δοκιμασίας και να παραταχθούν εγκαίρως στο πλάι τους. Πελατειακές σχέσεις γαρ και πολλά τα μέλη της οικογένειας που θέλουν διορισμό…
Το αποτέλεσμα αυτής της αμφίπλευρης προσπάθειας, η οποία καταβάλλεται με κάθε συνέπεια και μέθοδο καθ’ όλη την διάρκεια της προεκλογικής περιόδου, είναι να ανταμώνονται προεστοί και πληβείοι σε όλες τις δημόσιες εκδηλώσεις, να αγκαλιάζονται και να φιλιούνται, να ανταλλάσουν όρκους αιώνιας αφοσίωσης και αληθινής αγάπης σε κάθε, μα κάθε, ευκαιρία.
Όλες οι ανοιχτές εκδηλώσεις που γίνονται προεκλογικά -ασχέτως θέματος και αντικειμένου- αναγκαστικά πλαισιώνονται από τους μεν και από τους δε και σε αυτές καταλήγει να γίνεται το ‘πατείς με-πατώ σε’. Όλος ο καλός ο κόσμος εκεί.

Είτε παρουσιάζει ένας συγγραφέας μια καινούργια του έκδοση, είτε μιλάει ένας γεωπόνος για το φουζικλάδι, είτε ένας πρωκτολόγος διαπραγματεύεται το συναρπαστικό θέμα των αιμορροΐδων, όλοι είναι παρόντες και ακούνε με αμέριστη προσοχή. Από κοντά δε και οι δημοσιογράφοι, που βλέπουν οι άνθρωποι ότι το πράμα ‘τραβάει’.
Φυσικά, μετά τις εκλογές, στα αντίστοιχα κοινά θα πατάνε τρεις κι ο κούκος, αλλά αυτό έπεται. Όσο κρατάει το πανηγύρι όλοι το χαίρονται.
___________________________________
Αλέκτωρ εφώνησε

Top
Enable Notifications OK No thanks