Ντομάτα, λαχανικά, πιπεριά, μακαρόνια, κιμάς
ΥΛΙΚΑ
· 1 κρεμμύδι
· 1 σκ. σκόρδο
· 500 γρ μανιτάρια λευκά
· 1 πιπεριά κόκκινη
· 1 πιπεριά πράσινη
· 2 κ.σ ελαιόλαδο
· 1 πρέζα ζάχαρη
· 1 κ.σ πελτέ ντομάτας
· 50 γρ. κρασί λευκό
· 400 γρ. ντομάτα κονκασέ
· ½ κ.γ. κύμινο
· 1 πρέζα μπούκοβο
· 500 γρ. σπαγγέτι ολικής άλεσης
· Αλάτι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Τοποθετούμε μία κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά.
- Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο.
- Στο πολυμηχάνημα με τα μαχαίρια βάζουμε ταμανιτάρια, τις πιπεριές κομμένες σε κομμάτια και χτυπάμε μέχρι να πολτοποιηθούν.
- Βάζουμε στην καυτή κατσαρόλα το κρεμμύδι, τοσκόρδο και το μείγμα από το πολυμηχάνημα και σοτάρουμε μέχρι να φύγει η περιττήυγρασία.
- Προσθέτουμε τη ζάχαρη, τον πελτέ και σοτάρουμε.
- Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί.
- Στη συνέχεια, βάζουμε τη ντομάτα κονκασέ, τοκύμινο, το μπούκοβο, τον κύβο λαχανικών Maggi και ανακατεύουμε. Σιγοβράζουμε για 5λεπτά μέχρι να δέσει η σάλτσα.
- Σε μία κατσαρόλα με νερό που βράζει προσθέτουμεαλάτι, τα μακαρόνια και βράζουμε σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
- Σερβίρουμε.