-
Αρχική > Τοπικά νέα > Σημαντική πτώση του τσίρου στα εμπορικά καταστήματα του νομού Καστοριάς  τις ημέρες του Πάσχα (Έρευνα ρεπορτάζ)

Σημαντική πτώση του τσίρου στα εμπορικά καταστήματα του νομού Καστοριάς  τις ημέρες του Πάσχα (Έρευνα ρεπορτάζ)

Ο τζίρος στα είδη διατροφής μειώθηκε περισσότερο, καθώς από -5,5% που ήταν πέρυσι έφτασε στο -11% φέτος, ενώ στα οικιακά είδη από -13% πέρυσι στο -20% φέτος. Η ένδυση και η υπόδηση κατέγραψαν για άλλη μια φορά τη μεγαλύτερη μείωση από -11% πέρυσι, στο -25% φέτος, εκτός από τα παιδικά ρούχα και παπούτσια, όπου η κίνηση μειώθηκε περίπου κατά 15%. Τέλος, στα είδη δώρων και παραδοσιακών αγαθών, όπως λαμπάδες και παιχνίδια καταγράφεται μικρότερη μείωση (-10%), σε σύγκριση πάντα με την περσινή.

Η πολιτεία να σκύψει στα προβλήματα  που αντιμετωπίζουν τα καταστήματα

           «Οι προσδοκίες του εμπορικού κόσμου για μερική ανάκαμψη την περίοδο της Μεγάλης Εβδομάδας, όχι μόνο δεν ευοδώθηκαν, αλλά και με δεδομένη την απογοητευτική καταναλωτική κίνηση, εδώ και τουλάχιστον τρία χρόνια, γίνονται αντιληπτές οι τεράστιες οικονομικές απώλειες, που έχουν υποστεί οι εμπορικές επιχειρήσεις, των οποίων τα περιθώρια επιβίωσης είναι από ελάχιστα έως μηδενικά», δήλωσε μιλώντας στη ΝΕΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑ, ο πρόεδρος του εμπορικού συλλόγου Καστοριάς, κ. Βαγγέλης Πανταζής, υπογραμμίζοντας παράλληλα ότι η διοίκηση του εμπορικού συλλόγου ζητά από την πολιτεία να ληφθούν άμεσα και δραστικά μέτρα στήριξης των εμπορικών επιχειρήσεων, οι οποίες δίνουν αγώνα ζωτικής σημασίας για τη βιωσιμότητα και το μέλλον τους.

         «Πρέπει η πολιτεία να επανεξετάσει τη λογική που υπάρχει αυτή τη στιγμή στην οικονομική της πολιτική, διότι εάν δεν δουλεύουν τα μαγαζιά δεν πρόκειται να εισπράξει τίποτε το κράτος. Και φυσικά, δεν είναι λύση αυτή να βάζεις φόρους, γιατί εάν δεν δουλεύουν οι επιχειρήσεις δεν εισπράττει το κράτος φόρους! »είπε καταλήγοντας ο κ. Πανταζής.

              Θεοδώρα Κωτσοπούλο :Απο την εφημερίδα ΝΕΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑ 

 

 

Top
Enable Notifications OK No thanks