-
Αρχική > Τοπικά νέα > ! ερωτήματα και σκοτεινά σημεία μέχρι τέλους από την διοίκηση Αγγελή(Του Δώρα Θέτη )

! ερωτήματα και σκοτεινά σημεία μέχρι τέλους από την διοίκηση Αγγελή(Του Δώρα Θέτη )

Καθημερινά και μέχρι τέλους φαίνεται να δοκιμάζεται και να διαψεύδεται η “εν-τιμή” πρόταση του κ. Αγγελή μέσα από τις πρακτικές και επιλογές της.

Τελευταίο κρούσμα που γεννά ερωτήματα και πλήθος υποψιών είναι η εσπευσμένη και πολύ πρόχειρη εισήγηση του Δημάρχου (!), και όχι των τεχνικών υπηρεσιών ή του αρμόδιου αντιδημάρχου, για την σύναψη Προγραμματικής Σύμβασης του Δήμου Καστοριάς με την Εγνατία Α.Ε.

Σε αυτή την σύμβαση προβλέπεται η αλλαγή των στηλών εξωτερικού φωτισμού της πόλης της Καστοριάς, με αναμενόμενο όφελος για τα οικονομικά του Δήμου τόσο μεγάλο, όπως τα υπολόγισαν οι μηχανικοί κ. Αγγελής και ο αντιδήμαρχος κ. Στεργιόπουλος (που τυχαίος (;) αποτελούν και την αντιπροσωπεία του Δήμου στην επιτροπή παρακολούθησης), που η Εγνατία ΑΕ θα αποζημιωθεί με μεγάλο ποσοστό των ανταποδοτικών για 12 χρόνια, δηλαδή για τις επόμενες τρεις δημοτικές αρχές!

Μεγάλο ερωτηματικό παραμένει και η ουσία της παρέμβασης, μιας και αντίστοιχο έργο έχει ενταχθεί στο ΕΣΒΒΑΑ της πόλης της Καστοριάς, όπου προβλέπεται αντικατάσταση όλων των στηλών φωτισμού με επιδότηση μάλιστα 100%.

Τέλος, παραμένει μυστήριο ο ρόλος της ενδιάμεσης πιστωτικής εταιρίας, καθώς και η πρόσληψη του ειδικού εξωτερικού συνεργάτη αυτής με την αστρονομική αμοιβή των 300.000€ για 12 χρόνια, που διάφορες πηγές αναφέρουν ότι έχει ήδη “κλείσει” σε συγγενικό πρόσωπο των εμπλεκομένων αιρετών.

Τα ερωτηματικά που γεννιούνται πολλαπλασιάζονται καθημερινά και ήδη έχουν κατατεθεί προσφυγές στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση από 2 δημοτικούς συμβούλους, μια από τον κ. Κωτούλα (πρώην αντιδήμαρχο του κ. Αγγελή !) και μια από τον επικεφαλή των ΕΝΔΗΜΟ κ. Καρανικολόπουλο, μαζί με άλλους 8 πολίτες της πόλης!

Παρόμοια ερωτηματικά , αντιρρήσεις και ανησυχία έχει δημιουργηθεί και σε πλήθος δημοτικών συμβούλων που το ψήφισαν, χωρίς προφανώς να έχουν ιδέα τι ψηφίζουν, και τώρα αναρωτιούνται πώς να το διαχειριστούν. Το σίγουρο είναι ότι θα έχουμε εξελίξεις και εκπλήξεις.

 

Δώρα Κωτσοπούλου

 

 

 

 

 

 

 

Top
Enable Notifications OK No thanks