-
Αρχική > Τοπικά νέα > Χριστίνα Ευαγγέλου : Υποψήφια περιφερειακή σύμβουλος με τον Γιώργο Κασαπίδη

Χριστίνα Ευαγγέλου : Υποψήφια περιφερειακή σύμβουλος με τον Γιώργο Κασαπίδη

Υποψήφια περιφερειακή σύμβουλος με τον Γιώργο Κασαπίδη

Γεννημένη το 1977 στην Καστοριά, παιδί εκπαιδευτικών, η Χριστίνα Ευαγγέλου ζει και εργάζεται στην Καστοριά. Είναι σύζυγος του προπονητή καλαθοσφαίρισης Γιώργου Σούλιου και έχει 2 παιδιά, τον Χρήστο (9) και την Ιωάννα (6).

Είναι Διπλωματούχος Μηχανολόγος και Αεροναυπηγός Μηχανικός και Διδάκτορας Πληροφοριακών Συστημάτων Διοίκησης με συνεπίβλεψη της Πολυτεχνικής Σχολής του Πανεπιστημίου Πατρών και του Haute Ecole d’Ingénierie et d’Architecture de Fribourg της Ελβετίας. Κατέχει μεταπτυχιακό τίτλο ειδίκευσης με αντικείμενο «Τοπική και Περιφερειακή Ανάπτυξη και Αυτοδιοίκηση» από Διατμηματικό Πρόγραμμα Σπουδών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.
Εργάζεται ως επιστημονική συνεργάτης στη βαθμίδα του επίκουρου καθηγητή στο Τ.Ε.Ι. Δυτικής Μακεδονίας από το 2007 και διδάσκει σε προπτυχιακά και μεταπτυχιακά προγράμματα σπουδών με την εξειδίκευσή της στα Πληροφοριακά Συστήματα Διοίκησης, τα Logistics και τη Στρατηγική Διοίκηση. Ταυτόχρονα, διδάσκει σε προγράμματα επιμόρφωσης της Ελληνικής Εταιρείας Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης (Ε.Ε.Τ.Α.Α.) και εργάζεται ως ειδική συνεργάτης του Δημάρχου Καστοριάς, από το 2014, σε θέματα ανάπτυξης και προγραμματισμού, με ιδιαίτερη συμβολή σε θέματα Πληροφορικής, Διοίκησης Ολικής Ποιότητας και Βιώσιμης Ανάπτυξης.
Έχει πολυετή εμπειρία στη σύνταξη, την υποβολή, την υλοποίηση και την παρακολούθηση ευρωπαϊκών ερευνητικών, αναπτυξιακών και περιβαλλοντικών προγραμμάτων.
Στο παρελθόν έχει εργαστεί για την Αναπτυξιακή Καστοριάς (ΑΝ.ΚΑΣ.), την “Καλλιστώ”, την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, το Εθνικό Κέντρο Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης (Ε.Κ.Ε.Τ.Α.), το Ερευνητικό Ακαδημαϊκό Ινστιτούτο Τεχνολογίας Υπολογιστών (Ε.Α.Ι.Τ.Υ. – Διόφαντος) και το Πανεπιστήμιο Πατρών.
Το πιο πρόσφατο ερευνητικό της έργο αφορά στη χρήση των σύγχρονων τεχνολογιών για τη λήψη συλλογικών αποφάσεων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και τα Logistics, ως μοχλό ανάπτυξης της Δυτικής Μακεδονίας.
Γνωρίζει άριστα αγγλικά και μέτρια γαλλικά. Στον ελεύθερο χρόνο της συνεισφέρει στις κοινωφελείς δράσεις της Εταιρείας Προστασίας Ατόμων με Αυτισμό και Διάχυτες Αναπτυξιακές Διαταραχές Καστοριάς της οποίας είναι μέλος Δ.Σ.

 

Top
Enable Notifications OK No thanks