Υλικά 1 κιλό πατάτες 100 γρ κεφαλοτύρι ή άλλο κίτρινο σκληρό τυρί 2 κ.σ. μαϊντανός, κομμένος ή άνηθος, κομμένος 1 πρέζα ξηρός δυόσμος (προαιρετικά)
1 αβγό αλάτι πιπέρι, φρεσκοτριμμένο φυτικό λάδι, για τηγάνισμα Για την επικάλυψη: 1 αβγό, χτυπημένο 200 γρ αλεύρι 200 γρ φρυγανιά, τριμμένη ΕΚΤΕΛΕΣΗ Πλένουμε πολύ καλά τις πατάτες, τις καθαρίζουμε και […]
- 1 κιλό πατάτες
- 100 γρ κεφαλοτύρι ή άλλο κίτρινο σκληρό τυρί
- 2 κ.σ. μαϊντανός, κομμένος ή άνηθος, κομμένος
- 1 πρέζα ξηρός δυόσμος (προαιρετικά)
- 1 αβγό
- αλάτι
- πιπέρι, φρεσκοτριμμένο
- φυτικό λάδι, για τηγάνισμα
Για την επικάλυψη:
- 1 αβγό, χτυπημένο
- 200 γρ αλεύρι
- 200 γρ φρυγανιά, τριμμένη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλένουμε πολύ καλά τις πατάτες, τις καθαρίζουμε και τις βάζουμε σε μια κατσαρόλα.
Καλύπτουμε τις πατάτες με κρύο νερό και βράζουμε.
Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγομαγειρεύουμε για 30 λεπτά, μέχρι να γίνουν πολύ μαλακές.
Σουρώνουμε τις πατάτες, τις βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ και τις κάνουμε πουρέ με ένα πιρούνι ή ένα ραβδομπλέντερ.
Προσθέτουμε το κεφαλοτύρι, τον μαϊντανό, το δυόσμο, το αβγό,αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε.
Καλύπτουμε το μπολ με μια μεμβράνη και βάζουμε το μείγμα στο ψυγείο για 1-2 ώρες, μέχρι να δέσει καλά.
Ζυμώνουμε το μείγμα σε μπαλάκια (βγαίνουν περίπου 25) και τα περνάμε από αλεύρι, τινάζοντας να φύγει το επιπλέον.
Τα βουτάμε στο αβγό και κατόπιν στην τριμμένη φρυγανιά.
Μεταφέρουμε πάλι στο ψυγείο για άλλη 1 ώρα.
Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε μπόλικο φυτικό λάδι και τηγανίζουμε τα πατατοκεφτεδάκια, μέχρι να ροδίσουν.
Τα μεταφέρουμε σε χαρτί κουζίνας για να τραβήξει το λάδι.
Δείτε περισσότερες νόστιμες συνταγές στο : dimitrisskarmoutsos