-
Αρχική > Συνεντεύξεις > Χαράλαμπος Καραταγλίδης: Αποκλειστική συνέντευξη στην ΝΕΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑ

Χαράλαμπος Καραταγλίδης: Αποκλειστική συνέντευξη στην ΝΕΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑ

Αποκλειστική συνέντευξη παραχώρησε στη ΝΕΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑ ο πρόεδρος του επιμελητηρίου Καστοριάς και υποψήφιος με τον συνδυασμό του Γιώργου Κασαπίδη αλλάζουμε πορεία , κ. Χαράλμπος Καραταγλίδης.

 Θεοδώρα Κωτσοπούλου

 Ο  υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος αναφέρθηκε και γι τους στόχους του εν εκλεγεί περιφερειακός σύμβουλος «Στόχος μου είναι να συμβάλλω με όλες μου τις δυνάμεις στην επανεκκίνηση της περιφερειακής ενότητας Καστοριάς. Στην επιστροφή της προόδου και της ανάπτυξης. Στο σταμάτημα της υποβάθμισης του τόπου μας . Του τόπου που ζούμε και που θέλουμε να ζήσουν και τα παιδιά μας. Σε αυτήν την κατεύθυνση και εφόσον με επιλέξει ο λαός της Καστοριάς με γνώση, εμπειρία, διάθεση για προσφορά και όρεξη για δουλεία θα δώσω όλες μου τις δυνάμεις», είπε χαρακτηριστικά .  

Είστε γνώστης πολλών θεμάτων μιας και κρατάτε την θέση του πρόεδρου του επιμελητήριου και έχετε υλοποιήσει πολλές και σημαντικές δράσεις. πως πιστεύεται εάν εκλέγεται να αξιοποιήσετε την έμπειρα και τις γνώσεις ;

Σαφώς η προσωπικότητα και ο χαρακτήρας του καθενός οικοδομείτε από τη σύνθεση πολλών συστατικών. Το περιβάλλον του η οικογενειακή κατάσταση η κοινωνική θέση οι σπουδές η επαγγελματική δραστηριότητα είναι μερικά από αυτά.

Το γεγονός ότι έχω την τύχη να ηγούμαι της διοίκησης του Επιμελητηρίου Καστοριάς για μένα είναι ένα σημαντικό και διαρκές σχολείο. Η εμπειρία η γνώση οι συνεργασίες όλων αυτών των ετών αποτελεί για μένα μέρος της σύνθεση του χαρακτήρα μου αλλά έκφραση των δεξιοτήτων που έχω αναπτύξει διαμέσου της ενασχόλησής μου με το Επιμελητήριο και την επιχειρηματική κοινότητα της Καστοριάς.

Προτεραιότητα της νέας Περιφερειακής αρχής του Γιώργου Κασαπίδη είναι η Ανόρθωση και αποκατάσταση σταδιακά της εργασίας και της απασχόλησης, των αδικιών, της σωστής αξιολόγησης ανθρώπων και των κοινωνικών σχέσεων στην περιφέρειά μας. Στην διαδικασία αυτή πρωτοστατεί η ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας η οποία θα δημιουργήσει θέσεις εργασίας για να καταπολεμηθεί η τεράστια μάστιγα της ανεργίας που ταλανίζει τον τόπο μας και ειδικότερα των νέων ανθρώπων οι οποίοι και μαζικά μεταναστεύουν.

Είστε υποψήφιος με τον Γιώργο Κασαπίδη μεταξύ άλλων 10 . πιο θα είναι εκείνο το στοιχείο που έχετε να επιδείξετε έτσι ώστε να πείσετε τους ψηφοφόρους να σας εμπιστευτούν με την ψήφο σας έναντι των άλλων υποψήφιων.

Εύστοχη η ερώτησή σας και όχι τόσο απλή όσο φαίνεται…. Θα ξεκινήσω την απάντησή μου με μία έκφραση του επικεφαλής του ψηφοδελτίου μας του Γιώργου Κασαπίδη “οι ψηφοφόροι καλούνται να επιλέξουν τους καλύτερους, μεταξύ 11 ισάξιων υποψηφίων ”

Ο κάθε ένας από εμάς, από τους έντεκα υποψηφίους έχει ήδη εκτεθεί δημόσια. Τα βιογραφικά όλων μας είναι αναρτημένα, όλη αυτήν την περίοδο εκφράζουμε τις απόψεις μας, επικοινωνούμε με τους πολίτες και για τον καθένα μας είναι καταγραμμένη η δημόσια πορεία μας.

Το μήνυμα που θα ήθελα να μεταδώσω προς τους ψηφοφόρους είναι να σκεφτούν καλά πριν αποφασίσουν. Να αντιληφτούν ότι με την ψήφο τους αποφασίζουν για τα πρόσωπα που θέλουν να αναλάβουν την διακυβέρνηση της περιφέρειας σε μια περίοδο εξαιρετικά κρίσιμη για την πορεία του τόπου. Ότι με την επιλογή τους θα καθορίσουν το μέλλον, το δικό μας και των παιδιών μας. 

Πως νομίζετε μπορεί η περιφέρεια να αντιμετωπίσει την ανεργία και την φυγή των νέων μας από την Καστοριά;

Δεν νοείται ευημερούσα κοινωνία χωρίς την ύπαρξη υγιούς επιχειρηματικότητας. Η απάντηση για την επανεκκίνηση της Καστοριάς βρίσκεται μέσα στην ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας η οποία θα δημιουργήσει θέσεις εργασίας για να καταπολεμηθεί η τεράστια μάστιγα της ανεργίας που ταλανίζει τον τόπο μας και ειδικότερα των νέων ανθρώπων οι οποίοι και μαζικά μεταναστεύουν.

Το όραμα του συνδυασμού μας είναι να καταφέρουμε να έχουμε μια περιφέρεια ανοιχτή σε όλους τους πολίτες, με πίστη στο γόνιμο διάλογο, τη συλλογικότητα και τις ανθρώπινες αξίες. Μια περιφέρεια που κυρίαρχο στόχο θα έχει τη συλλογική αποτελεσματικότητα και τη συλλογική ευημερία.

Με βάση αυτές τις αξίες καταρτίστηκε το πολυσέλιδο πρόγραμμα μας το οποίο Και φυσικά καλούμε όλους τους πολίτες της Καστοριάς να διαβάσουν.

Προτεραιότητές μας είναι η Ανόρθωση και αποκατάσταση σταδιακά της εργασίας και της απασχόλησης, των αδικιών, της σωστής αξιολόγησης ανθρώπων και των κοινωνικών σχέσεων στην περιφέρειά μας.

Πρωταρχικός μας στόχος είναι η καταπολέμηση της ανεργίας. Όπλα σε αυτή την προσπάθεια είναι η γνώση μας η οργάνωση η παραγωγή η έρευνα και η καινοτομία. Επίκεντρο φυσικά πάντοτε είναι ο άνθρωπος.

Ο Κ Κασαπιδης διατέλεσε πολλά χρόνια βουλευτής και ήταν γνώστης των θεμάτων. Εσείς τι πιστεύεται με την εκλογή του ως περιφερειάρχης οι κάτοικοι της δυτικής Μακεδονίας να προσδοκούν και να ελπίζουν σε ένα καλύτερο μέλλον για την περιοχή μας.

Προσωπικά εάν δεν πίστευα ότι σε αυτήν την δύσκολη περίοδο που διανύουμε, είναι ο καταλληλότερος για να οδηγήσει την περιφέρεια μας, δεν θα ήμουν μαζί του. Οποίος τον ξέρει, άλλα και τώρα, όποιος τον γνωρίζει στην προεκλογική περίοδο θα συμφωνήσει μαζί μου. Δεν θα μιλήσω για τις αρετές του και τις ικανότητες του γιατί όποτε αυτό γίνεται, ο ίδιος το θεωρεί υπερβολή λόγω της ταπεινότητας του. Θα καλέσω τους πολίτες να τον παρακολουθήσουν, να έρθουν στις περιοδείες και ομιλίες του, να διαβάσουν το πρόγραμμα του συνδυασμού μας και θα καταλάβουν το ποιόν του Γιώργου Κασαπίδη. Πιστεύω πως ο τόπος μας χρόνια είχε να δει έναν χαρισματικό ηγέτη. Πιστεύω ότι ο Γιώργος Κασαπίδης θα μας οδηγήσει σε αυτό που όλοι οι κάτοικοι της δυτικής Μακεδονίας ποθούν. Την πρόοδο και την ευημερία

Θα θέλαμε να μας πείτε για τους δικούς σας στόχους κι όραμα για την περιοχή μας αν φυσικά εκλεγείτε.

Η αφορμή για να εισέλθω στο χώρο της τοπικής αυτοδιοίκησης και συγκεκριμένα στην διοίκηση της περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, ήταν η τεράστια αγωνία μου για το μέλλον αυτού του τόπου και των κατοίκων της. Καταλύτης φυσικά ήταν η πρόταση του Γιώργου Κασαπίδη και η επιθυμία του να με συμπεριλάβει στο ψηφοδέλτιό του. Πρόταση που δεν χρειάστηκε να την σκεφτώ για να αποφασίσω. Τα τελευταία χρόνια βιώνουμε μία πολυεπίπεδη και διαρκώς αυξανόμενη υποβάθμιση του τόπου μας. Το κύριο χαρακτηριστικό της είναι η τεράστια ανεργία ειδικά των νέων ανθρώπων οι οποίοι και μαζικά μεταναστεύουν για να επιβιώσουν αξιοπρεπώς.

Γούνα Αγροτικός τομέας και τουρισμός είναι το τρίπτυχο της επιχειρηματικής παραγωγικής δραστηριότητας της Καστοριάς η οποία υποστηρίζεται και συμπληρώνετε από τους κλάδους του εμπορίου και της παροχής υπηρεσιών. Δυστυχώς για πολλούς και διάφορους λόγους στην εποχή που ζούμε η έννοια της επιχειρηματικότητας έχει τεθεί υπό αμφισβήτηση μιας και οι επιχειρηματίες και οι ελεύθεροι επαγγελματίες έχουν μπει στο στόχαστρο.

Για Εμένα προσωπικά οι έννοιες επιχειρηματικότητα, ανάπτυξη και απασχόληση είναι ξεκάθαρες. Κοινωνία και επιχειρηματικότητα είναι δύο έννοιες οι οποίες συμβαδίζουν παράλληλα. Δεν νοείται ευημερούσα κοινωνία χωρίς την ύπαρξη υγιούς επιχειρηματικότητας. Η απάντηση για την επανεκκίνηση της Καστοριάς βρίσκεται μέσα στην ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας η οποία θα δημιουργήσει θέσεις εργασίας για να καταπολεμηθεί η τεράστια μάστιγα της ανεργίας που ταλανίζει τον τόπο μας και ειδικότερα των νέων ανθρώπων οι οποίοι μαζικά μεταναστεύουν.

Προσφάτως από το Επιμελητήριο Καστοριάς εκπονήσαμε μια μελέτη, η οποία και είναι δημοσιευμένη και περιγράφουμε αναλυτικά την κατάσταση στο επιχειρείν την Καστοριάς καταλήγοντας σε προτάσεις για την συνολική ανασυγκρότηση και ώθηση του επιχειρείν οι οποίες συμπεριλαμβάνονται στο αναλυτικό πρόγραμμα του συνδυασμού μας.

Στόχος μου είναι να συμβάλλω με όλες μου τις δυνάμεις στην επανεκκίνηση της περιφερειακής ενότητας Καστοριάς. Στην επιστροφή της προόδου και της ανάπτυξης. Στο σταμάτημα της υποβάθμισης του τόπου μας . Του τόπου που ζούμε και που θέλουμε να ζήσουν και τα παιδία μας. Σε αυτήν την κατεύθυνση και εφόσον με επιλέξει ο λαός της Καστοριάς με γνώση, εμπειρία, διάθεση για προσφορά και όρεξη για δουλεία θα δώσω όλες μου τις δυνάμεις.

 

 

 

 

 

 

 

Top
Enable Notifications OK No thanks