-
Αρχική > Τοπικά νέα > Χρήστος Κοσμάς – υποψ. δημοτικός σύμβουλος Νεστορίου με τον Χρ. Γκοσλιόπουλο

Χρήστος Κοσμάς – υποψ. δημοτικός σύμβουλος Νεστορίου με τον Χρ. Γκοσλιόπουλο

Ο Χρήστος Κοσμάς γεννήθηκε το 1981. Γονείς του είναι ο Αθανάσιος και η Δάφνη Κοσμά και έχει έναν αδερφό, τον Παναγιώτη (Αρχιφύλακας στο Τ.Σ.Φ. Νεστορίου) Κατάγεται από την Κοτύλη και την Κυψέλη του Δήμου Νεστορίου και μεγάλωσε στους Μανιάκους. Σπούδασε στο Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης του Πανεπιστημίου Κρήτης και συνέχισε μεταπτυχιακές σπουδές στο ίδιο Τμήμα, από όπου έλαβε Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης με κατεύθυνση «Πολιτική Ανάλυση Δημόσιων και Ευρωπαϊκών Πολιτικών». Κατά τη διάρκεια των προπτυχιακών και μεταπτυχιακών του σπουδών υπήρξε υπότροφος του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών. Γνωρίζει Αγγλικά και Ιταλικά.

Μετά την εκπλήρωση των στρατιωτικών του υποχρεώσεων, ξεκινά την επαγγελματική του σταδιοδρομία ως Επιστημονικός Συνεργάτης της Βουλευτή Καστοριάς Βίβιαν Μπουζάλη. Στη συνέχεια διετέλεσε, επίσης, Επιστημονικός Συνεργάτης του Βουλευτή Λακωνίας Γρηγόρη Αποστολάκου και του Βουλευτή Κορινθίας Νίκου Ταγαρά, του οποίου υπήρξε συνεργάτης και στο Υπουργικό του γραφείο, όταν ανέλαβε Αναπληρωτής Υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας & Κλιματικής Αλλαγής.

Το 2014 πετυχαίνει στην Προκήρυξη 1Κ του Α.Σ.Ε.Π. και ξεκινά να εργάζεται με την ειδικότητα ΠΕ Διοικητικού στο Τμήμα Ελέγχου Εφαρμογής Νομοθεσίας & Κανονισμών και κατόπιν στη Γενική Διεύθυνση ΕΡΤ3 (Βόρεια Ελλάδα) της ΕΡΤ Α.Ε. Στις αρχές του 2019 μετακινείται, μέσω του Ενιαίου Συστήματος Κινητικότητας δημοσίων υπαλλήλων, στην Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων και συγκεκριμένα στη Δ.Ο.Υ. Καστοριάς, όπου εργάζεται σήμερα. Επίσης, έχει διδάξει στο Τ.Ε.Ι. Δυτικής Μακεδονίας και ειδικότερα στο Τμήμα Δημοσίων Σχέσεων & Επικοινωνίας.

Είναι παντρεμένος με τη Σοφία Τοτονίδου, δασκάλα στο Δημοτικό Σχολείο Νεστορίου, και πατέρας δύο μικρών αγοριών, του Θάνου και του Νίκου.

 

Top
Enable Notifications OK No thanks