-
Αρχική > Απόψεις > Η εκλογική αποτυχία σαν αιτία κατάθλιψης

Η εκλογική αποτυχία σαν αιτία κατάθλιψης

Η αλήθεια είναι ότι κανείς δεν αγωνίζεται για να χάσει. Κανείς δεν κατέβηκε για δημοτικός σύμβουλος εκτιμώντας ότι τελικά δεν θα τα καταφέρει. Αλλά η αναλογία θέσεων και υποψηφιοτήτων ήταν εξαρχής γνωστή . Για την δυτική Μακεδονία υπήρχαν συνολικά διαθέσιμες κάπου 1500 θέσεις για 5000 και κάτι υποψήφιους.

Χοντρικά μόλις ο ένας στους τέσσερεις μπορούσε να πάρει αξίωμα, άρα ο καθένας στο βάθος του μυαλού του θα έπρεπε να συγκρατεί την πιθανότητα μιας ατυχούς κατάληξης. Αλλά είμαστε άνθρωποι. Είμαστε όντα γεμάτα ελπίδες, παραφουσκωμένοι από τις θεωρίες του Κοέλιο περί θετικής σκέψης και περί συμπαντικών συνωμοσιών.

Ετσι στο τέλος της διαδρομής, εμφανίστηκαν ουκ ολίγοι παρά τρίχα εκλεγέντες με προβλήματα ψυχολογικής κατάρρευσης. Δεν συντρέχει ωστόσο ουδείς λόγος ένας άνθρωπος που απέτυχε να συγκεντρώσει τον απαραίτητο αριθμό ψήφων να απωλέσει την εμπιστοσύνη στον εαυτό του.

Μπορεί να μην έτρεξε αρκετά, μπορεί να του έπεσαν δίπλα του άλλοι πιο συγκροτημένοι, πιο επίμονοι και μεθοδικοί αντίπαλοι (ή συνυποψήφιοι αλιεύοντες στην ίδια δεξαμενή) ή μπορεί η γενική συγκυρία να ήταν εξόχως αρνητική, μπορεί οι ψηφοφόροι να ξέχασαν, να επηρεάστηκαν από κάτι άλλο…. πολλά πράγματα μπορεί να έπαιξαν ρόλο και να επέφεραν ένα αρνητικό αποτέλεσμα. Αυτά δεν σημαίνουν ότι ο υποψήφιος, ως άτομο και προσωπικότητα, έχει απωλέσει την αξία του, Η πως δεν είχε αξία ποτέ, ή πως η αξία του δεν έπεισε τους άλλους.

Δεν χρειάζεται να γίνουνε οι εκλογές προθάλαμος του ψυχιάτρου… Κάθε άνθρωπος είναι αυτό που είναι και καμία εκλογική διαδικασία δεν μπορεί να το αλλάξει αυτό. Αν είστε υποψήφιοι που δεν τα καταφέρατε, χαλαρώστε.

Υπάρχει πάντα η επόμενη φορά. Ο Αβραάμ Λίνκον έχανε συνεχώς στην πολιτική κονίστρα μέχρι που πέρασε τα 55 του χρόνια. Την άλλη φορά, έτσι σοφοί που γίνατε με τόση πείρα, θα τα καταφέρετε σίγουρα καλύτερα!!

Πάτε και βρείτε τους φίλους σας, βγείτε μια βόλτα με τα αγαπημένα σας πρόσωπα κι αδραχθείτε από το χαμόγελο και την εμπιστοσύνη που σας δείχνουν. Εξακολουθείτε να είστε ο καλός φίλος, ο ευχάριστος καλοσυνάτος άνθρωπος που ήσασταν πάντα. Εξακολουθείτε να διαθέτετε τις γνώσεις που πάντοτε είχατε και την εξυπνάδα που πάντοτε διαθέτατε.

Ενα μικρό σκόνταμα ήταν απλώς αυτό που σας έτυχε. Σύντομα θα συνέλθετε.

Λεωνίδας Εκιντζόγλου

Λεωνίδας Εκιντζόγλου

 

 

Top
Enable Notifications OK No thanks