Ζαχαροπλαστική: Με πολύ λίγα υλικά, μπορείτε να κάνετε θαύματα στην ζαχαροπλαστική. Η περιπλοκότητα ενός γλυκού, δεν είναι ανάλογη της επιτυχίας ή της γεύσης.
Ζαχαροπλαστική:
Οι παρακάτω συνταγές θα σας λύσουν τα χέρια ενώ παράλληλα είναι πεντανόστιμες και απόλυτα δροσιστικές. Τα βασικά υλικά των συνταγών είναι: σοκολάτα, μπισκότο, λεμόνι και δροσερό ζελέ. Είναι ότι πρέπει για καλοκαιρινές λιγούρες.
Τι θα χρειαστείτε
- 1 κεσεδάκι στραγγιστό γιαούρτι (200 γρ.)
- 1 πακέτο μπισκότα πτι μπερ
- 4 φακελάκια ζελέ φρούτων (ό,τι γεύση θέλετε)*
- Ζεστό και κρύο νερό
*μπορείτε να χρησιμοποιήσετε περισσότερες από μία γεύσεις.
Τι πρέπει να κάνετε
- Σε ένα πυρέξ ή ταψάκι «χοντροσπάστε» τα μπισκότα.
- Ετοιμάζετε συμφώνα με τις οδηγίες τις συσκευάσεις το ζελέ. Συνήθως χρειάζονται 250 ml ζεστό νερό και 250 ml κρύο για ένα φακελάκι -εδώ θα χρειαστείτε 2 φακελάκια από την ιδία γεύση.
- Μόλις είναι έτοιμο ρίξτε το πάνω απ’ τα μπισκότα και βάλτε το στην κατάψυξη μέχρι να σφίξει.
- Στην συνέχεια ετοιμάστε ένα φακελάκι ζελέ (250 ml ζεστό νερό και 250 ml κρύο νερό) και περιχύστε το πάνω από την πρώτη στρώση. Περιμένετε πάλι να σφίξει.
- Στο τελευταίο στάδιο, κάνετε ακριβώς ότι και πριν, απλά αντί για το κρύο νερό βάζετε το γιαούρτι και χτυπάτε καλά με το μίξερ μέχρι να «αφρατέψει».
- Βάλτε το στην κατάψυξη για να πήξει και είναι έτοιμο για κατανάλωση.