-
Αρχική > Τοπικά νέα > Καλός τουρίστας ο σπάταλος τουρίστας

Καλός τουρίστας ο σπάταλος τουρίστας

Το ένα θεματάκι μας είναι ο τουρισμός. *Ετσι γενικά κι αόριστα. Τι θέλετε? Τουρίστες!!*Από μόνο του όμως δεν αρκεί. Είναι όπως εκείνη η παλιά εξίσωση της πείνας.

Αν δεν έχεις φράγκο στην τσέπη σου απλώς πεινάς και θες να φας. Αν βγάλεις από την τσέπη σου ένα τάληρο αρχίζεις και σκέπτεσαι το ΤΙ θα φας. Εχεις πλέον ένα περιθώριο επιλογής…

*Ετσι και ο τουρισμός, από μόνος του, δεν λέει τίποτα. Αμα κάνετε μια βόλτα στα μαγαζιά της νότιας παραλίας μετά από ένα βαρυφορτωμένο τουριστικά Σ/Κ και ρωτήσετε πως τα πήγαν θα πάρετε απογοητευτικές απαντήσεις. Πέρασαν, είδαν, αλλά δεν αγόρασαν. Είναι σαν εκείνο το αρχαίο ‘veni vidi vici’ του Καίσαρα να το κάνουμε ‘veni, vidi, nil expendi.’ Ηρθαν , είδαν και δεν αγόρασαν τίποτα.
Γι αυτό η γενική ιδέα του τουρισμού θέλει εξειδίκευση. Τουρισμός ναι, αλλά στοχευμένος τουρισμός. Όχι ΚΑΠΗ, με τάπερ από το σπίτι που την αράζουνε μετά στο πάρκο ΟΦ και μασουλάνε κεφτεδάκια και γεμιστά. Αυτό που χρειάζεται η πόλη είναι Τουρίστες με γεμάτα πορτοφόλια, που θα μπαινοβγαίνουν με σακούλες στα μαγαζιά.
Ποιοι θάναι αυτοί? Που θα τους βρούμε?
Να δουλειά για την νέα Δημαρχία…

Λεωνίδας Εκιντζόγλου

 

Top
Enable Notifications OK No thanks