-
Αρχική > Τοπικά νέα > Οι νέοι δημοτικοί σύμβουλοι Νεστορίου, οι επιδόσεις και τα αξιοσημείωτα

Οι νέοι δημοτικοί σύμβουλοι Νεστορίου, οι επιδόσεις και τα αξιοσημείωτα

Από 1η Σεπτεμβρίου αναλαμβάνουν τα νέα δημοτικά συμβούλια που προέκυψαν από τις εκλογές της 26ης Μαΐου. Στο δημοτικό συμβούλιο Νεστορίου, η παράταξη του νέου δημάρχου Χρ. Γκοσλιόπουλου θα έχει άνετη πλειοψηφία 14 εδρών σε σύνολο 17.

Από τα αξιοσημείωτα των αποτελεσμάτων ξεχωρίζουν καταρχήν οι οριακές διαφορές μεταξύ συγκεκριμένων δημοτικών συμβούλων και στους δύο συνδυασμούς. Ειδικότερα, ο τελευταίος εκλεγμένος δημοτικός σύμβουλος από τον συνδυασμό του Χρ. Γκοσλιόπουλου, ο Σπ. Σουκαλόπουλος (252 σταυροί) εκλέχτηκε με μόλις 2 ψήφους διαφορά από τον αμέσως επόμενο και πρώτο επιλαχόντα Β. Γάλλο που συγκέντρωσε 250 ψήφους. Εξίσου οριακή ήταν και η εκλογή του τελευταίου δημοτικού συμβούλου από την παράταξη του Κ. Δημητριάδη, όπου ο Κ. Τζήμας (148 σταυρούς) εξασφάλισε την έδρα με μόλις 3 ψήφους διαφορά από τον Ζ. Παπατζήμο που συγκέντρωσε 145 σταυρούς και κατατάχθηκε πρώτος επιλαχών.

Ακόμη ένα σημείο που αξίζει να σημειωθεί είναι οι επιδόσεις των εκλεγέντων πλέον δημοτικών σύμβουλων με την πλειοψηφία, Δημήτρη Μπαμπούλη και Χρήστου Κοσμά που συγκέντρωσαν ο καθένας ξεχωριστά περισσότερες ψήφους από όσες είχε συνολικά όλος ο συνδυασμός του υποψήφιου δημάρχου Κ. Δημητριάδη που έφθασε στις 524 ψήφους. Ο Δ. Μπαμπούλης συγκέντρωσε 589 δηλαδή 65 περισσότερες και ο Χρ. Κοσμάς 554, δηλαδή 30 περισσότερες από ότι συνολικά ολόκληρη η παράταξη του Κ. Δημητριάδη.

Δώρα Κωτσοπούλου

 

 

Top
Enable Notifications OK No thanks