-
Αρχική > Συνταγές > Εξαιρετικό αποτέλεσμα – Μαλακά Τυροπιτάκια με ζύμη τύπου κουρού

Εξαιρετικό αποτέλεσμα – Μαλακά Τυροπιτάκια με ζύμη τύπου κουρού

Παντανόστιμα Μαλακά Τυροπιτάκια με ζύμη τύπου κουρού

Υλικά.
500 γραμμάρια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
8 κουταλιές της σούπας βούτυρο λιωμένο
2 κεσεδάκια γιαούρτι στραγγιστό 400 γρ
1,5 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

Για την γέμιση
400 γραμμάρια τυρί φέτα 2 φλιτζάνια του τσαγιού τυρί κεφαλοτύρι, η μυζήθρα η γραβιέρα. 1 αυγό.

Εκτέλεση.
Ανακατεύετε το αλεύρι με το αλάτι, ρίχνετε το βούτυρο και το τρίβετε καλά με τα χέρια σας προσθέτετε το γιαούρτι και ζυμώνετε καλά μέχρι να γίνει μία μαλακή ζύμη, αφήστε για μία ώρα να ξεκουραστεί..

Ανακατεύετε σε ενα ταπερ τα τυριά με το αυγό.

Παίρνετε ζύμη στα χέρια σας σαν ένα μικρό καρύδι και ανοίγετε πιτούλες,κόβεται με κουπ-πάτ και γεμίζετε κάθε φορά με μισό κουταλάκι του γλυκού από το μείγμα τυριών.. Κλείνετε με τα χέρια σας, Αλείφετε με αυγό και ψήνεται στους 180 για 20 λεπτά σε αντιστάσεις μέχρι να πάρουν ένα ωραίο χρώμα χρυσαφί. βγαίνουν 40 μικρά τυροπιτακια η 20 μεγάλα.!!

Η Συνταγή είναι του κ. Tolis Levedis – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.

Top
Enable Notifications OK No thanks