Αν τα στοιχεία που δηλώθηκαν στο Κτηματολόγιο δεν είναι σωστά και δεν γίνει εγκαίρως αίτηση διόρθωσης, τότε οι ιδιοκτήτες μπαίνουν σε περιπέτειες, όπως είναι για παράδειγμα το “μπλοκάρισμα”
των μεταβιβάσεων που κοστίζουν σε χρόνο και χρήμα, χωρίς να αποκλείεται το ενδεχόμενο δικαστικών προσφυγών για το ξεκαθάρισμα του ιδιοκτησιακού.
2. Σε ό, τι αφορά τα οικόπεδα, οι ιδιοκτήτες θα πρέπει να προσέξουν αν υπάρχει διαφορά στο εμβαδόν που είναι γραμμένο στους τίτλους ιδιοκτησίας με αυτό του Κτηματολογίου. Σημειώνεται ότι για τα αστικά οικόπεδα η επιτρεπόμενη απόκλιση είναι 7%.
3. Εάν πρόκειται για διαμερίσματα, οι ιδιοκτήτες θα πρέπει να τσεκάρουν εάν τα χιλιοστά και το εμβαδόν που αναφέρονται στα συμβόλαια είναι τα ίδια με αυτά που έχουν καταγραφεί στο Κτηματολόγιο.
Το στάδιο της προανάρτησης αφορά σε 544.682 ιδιοκτήτες και 7.645 νομικά πρόσωπα, ενώ έχουν γίνει 25.160 ηλεκτρονικές αιτήσεις επανεξέτασης στοιχείων. 13.419 ιδιοκτήτες υπέβαλαν αίτηση διόρθωσης στο κεντρικό Γραφείο Κτηματογράφησης στο Γαλάτσι, ενώ 100 ιδιοκτήτες ακινήτων έστειλαν ταχυδρομικώς τις αιτήσεις διόρθωσης.
Με πληροφορίες από εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ