Σοκολατένια, όσο γλυκιά πρέπει
Υλικά
300 γρ. γάλα ζεστό
200 γρ. Βιτάμ
350 γρ. αλεύρι Γ.Ο.Χ
3 αβγά μεγάλα
200 γρ. ζάχαρη
300 γρ. καρυδόψιχα
2 κ.σ. baking powder
1 πρέζα αλάτι
1 κ.γλ. κανέλα
1/2 κ.γλ. γαρύφαλλο
1/2 κ.γλ. μοσχοκάρυδο
650 γρ. νερό
1 κουταλιά γλ. χυμό λεμονιού
3 κουταλιές της σούπας κονιάκ
Για την κρέμα
3 φακ. Άνθος αραβοσίτου στιγμής με γεύση βανίλια
1 lt γάλα φρέσκο
Για το γλασσο
2 κουβερτούρες ( 400 gr )
250 gr γάλα
Σ’ ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε το λιωμένο Βιτάμ, το ζεστό γάλα και το αλεύρι κοσκινισμένο με το baking powder και το αλάτι.
Ανακατεύουμε τα υλικά μας έως ότου δημιουργηθεί ένα μείγμα.
Βάζουμε στο μίξερ τα αυγά με την ζάχαρη και τα χτυπάμε στην δυνατή ταχύτητα για τουλάχιστον 10 λεπτά μέχρι ν’αφρατέψουν πολύ και τα ρίχνουμε στο μείγμα που έχουμε ανακατεύοντας με μια μαρίζ απαλά.
Στο τέλος ρίχνουμε την κανέλα, το γαρύφαλλο, το μοσχοκάρυδο και τα τριμμένα καρύδια.
Βουτυρώνουμε ένα ταψί ( έβαλα το μεγάλο του φούρνου) και ρίχνουμε το μείγμα μας.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° στον αέρα για 30-40 λεπτά ανάλογα τον φούρνο….. για να δούμε εν έγινε ελέγχουμε με ένα μαχαίρι.
Για το σιρόπι..
Βράζουμε όλα τα υλικά μαζί για 5 λεπτά από την ώρα του βρασμού.
Για την κρέμα.
Χτυπάμε στο μίξερ το περιεχόμενο των φακέλων με το γάλα περίπου 5 λεπτά μέχρι να έχουμε μια πηχτή κρέμα.
Για το γλάσο.
Το γλυκό το σιροπιάζομαι κρύο με ζεστού το σιρόπι.
Το αφήνουμε να κρυώσει και ρίχνουμε την κρέμα.
Το βάζουμε για 30 λεπτά στο ψυγείο και ύστερα προσθέτουμε από πάνω το γλασσο το οποίο το έχουμε αφήσει να κρυώσει λίγο.
Γαρνίρομαι με ότι θέλουμε και το βάζουμε στο ψυγείο .
Ιδανικό είναι το γλυκό να το αφήνουμε αρκετής ώρες στο ψυγείο πριν το κόψουμε και σερβίρουμε!!
Eleni Tsoutsoudaki-Bassalou»ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ»