-
Αρχική > Πολιτισμός > «ΜΥΗΣΙΣ» Σταυροδρόμι πολιτισμού το πάρκο ολυμπιακής φλόγας(φωτογραφίες βίντεο )

«ΜΥΗΣΙΣ» Σταυροδρόμι πολιτισμού το πάρκο ολυμπιακής φλόγας(φωτογραφίες βίντεο )

Πανδαισία χορευτικών συγκροτημάτων, αλλά και διάφορων πολιτιστικών δρώμενων είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν όλοι όσοι παρευρέθηκαν χθες το βράδυ, στο πάρκο ολυμπιακής φλόγας.

 

 

 

Επρόκειτο  για το Πολιτιστικό Αντάμωμα της ΜΥΗΣΙΣ που πραγματοποίησε ο Όμιλος Πολιτιστικής Ανάπτυξης Καστοριάς, στα πλαίσια μια πλούσιας  πολιτιστικής  ανταλλαγής  ανάμεσα στους εταίρους του προγράμματος EXTRO-CULT μέσα από παραδοσιακούς χορούς και δρώμενα με τη συμμετοχή της ορχήστρας «Τοπική Παράδοση».

Οι συμμετέχοντες στο πρόγραμμα ήταν  το Επιμελητήριο Κεφαλονιάς-Ιθάκης ως επικεφαλής εταίρος, το  Θέατρο τση Ζάκυνθος Επαγγελματική Σκηνή, ο Δήμος Βόρειων Τζουμέρκων, και από την πλευρά της Αλβανίας ο Δήμος Bashkia Pogradec και το Κέντρο Οικονομικής Ανάπτυξης και Διεθνών Σχέσεων.

                                            Άνοιγμα σε μία πολυπολιτισμικότητα

Η συνεργασία των ενήλικων χορευτών, σε μια πολύ πετυχημένη προσέγγιση από ήχο, φως και κίνηση και τη συμμετοχή ενός μεγάλου αριθμού ατόμων επί σκηνής, μάγεψε όλους όσοι παραβρέθηκαν στη θαυμάσια και μοναδική αυτή γιορτή του πολιτισμού.

Η ΜΥΗΣΙΣ έκανε ένα άνοιγμα σε μία πολύ-πολιτισμική κοινωνία με τη συνεύρεση διαφορετικών πολιτισμών, γνωρίζοντας έτσι τον παλμό της πολιτισμικής παραγωγής της περιοχής μας μέσα από μία ανταλλαγή εικόνων, διαφορών και ομοιοτήτων.

                                             

                                     

 

https://youtu.be/mbmyVHCB-ws

Top
Enable Notifications OK No thanks