Υλικά 500 ml κεφίρ 1 κουταλάκι του γλυκού σόδα 1 αυγό 5 κουταλιές της σούπας ηλιέλαιο 500-600 g αλεύρι 50 […]
Υλικά
500 ml κεφίρ
1 κουταλάκι του γλυκού σόδα
1 αυγό
5 κουταλιές της σούπας ηλιέλαιο
500-600 g αλεύρι
50 γρ. βούτυρο
Αλάτι
Γέμιση
1/2 κιλό πατάτες
λίγο άνηθο
Εκτέλεση
Βράζουμε τις πατάτες σε αλατισμένο νερό, ψιλοκόβουμε και ανακατεύουμε με τον ψιλοκομμένο άνηθο. Στη γέμιση μπορούμε να βάλουμε και τσιγαρισμένα κρεμμύδια..
Ρίχνουμε σε ένα μπολ το κεφίρ με τη σόδα, το αυγό και 2 κουταλιές της σούπας ηλιέλαιο.
Στη συνέχεια, ρίχνουμε το κοσκινισμένο αλεύρι και ζυμώνουμε μια μαλακή ζύμη, ελαφρώς κολλώδη στα χέρια. Πασπαλίστε με αλεύρι και καλύψτε με μια πετσέτα, αφήστε για 10 λεπτά.
Διαχωρίστε τη ζύμη σε 8-9 κομμάτια. Ανοίγουμε κάθε κομμάτι και βάζουμε λίγη γέμιση στο κέντρο.Ανοίγουμε πάλι τη ζύμη μας στο μέγεθος πιάτου. Αφήνουμε να ξεκουραστούν λίγα λεπτά.
Ζεστάνετε το υπόλοιπο λάδι και το βούτυρο σε ένα τηγάνι και τηγανίζετε τις πίτες και στις δύο πλευρές.