-
Αρχική > Τοπικά νέα > Τα πρόωρα γηρατειά του internet: Η αλλιώς τι φάτσα θα έχετε μετά από 30 χρόνια’.

Τα πρόωρα γηρατειά του internet: Η αλλιώς τι φάτσα θα έχετε μετά από 30 χρόνια’.

Η μάχη του ανθρώπου με τον χρόνο. Η αλλιώς ‘τι φάτσα θα έχετε μετά από 30 χρόνια’. Πρόκειται για την νέα λόξα του ιντερνέτ η οποία έχει βρει πάρα πολλούς θιασώτες ανάμεσα στους πελάτες του facebook. Αυτοί παραχωρούν μια αυτοπροσωπογραφία τους σε μια ειδική γραφιστική εφαρμογή του δικτύου η οποία, με ειδικά φίλτρα, προσθέτει ένα κάρο ρυτίδων και γωνιώσεων στο πρόσωπο τους και τους μετατρέπει σε παππούδες και γιαγιάδες. Να σε πω τη μοίρα σου να σε πω το ριζικό σου.

Το ζητούμενο φυσικά είναι καθαρά αισθητικό αλλά υποφώσκουσα παραμένει η ανθρώπινη ματαιοδοξία (θα είμαι άραγε το ίδιο όμορφος/η και ελκυστικός/η μετά από τόσα χρόνια).

Μπορεί ακόμη να υπάρχει και ένας κρυφός φόβος γηρατειών ή θανάτου. Δεν έχουμε δυστυχώς και τον Φρόυντ ακόμα μαζί μας, ο οποίος σίγουρα θα είχε να πει πολλά επί του προκειμένου… Να γεράσουμε μωρέ παιδιά. Να κατορθώσουμε κατ΄ αρχήν να ξεπεράσουμε όλους τους σκοπέλους της υγείας που θα συναντήσουμε μπροστά μας και να γεράσουμε.

Από κει και πέρα, το πώς θα είμαστε κάποτε, στο επέκεινα, ελάχιστη σημασία έχει. Κάθε ηλικία συγχρωτίζεται με άτομα της ίδιας ηλικίας, με ίδια χαρακτηριστικά και λίγο πολύ ίδια προβλήματα και τον ίδιο τρόπο σκέψης.

Αφήστε μας λοιπόν να γεράσουμε φυσιολογικά και στην ώρα μας, απολαμβάνοντας την βόλτα μας μέσα στα μονοπάτια του χρόνου!

 

Αλέκτωρ εφώνησε

 φωτογραφία: Θεόδωρος Γκαλίτσας Τομεάρχης Τοπικής Αυτοδιοίκησης ΟΝΝΕΔ Δυτικής Μακεδονίας

 

 

Top
Enable Notifications OK No thanks