-
Αρχική > Τοπικά νέα > Σωτήρης Αδαμόπουλος :Πολεμήθηκα προσωπικά για το Πολυμηχάνημα

Σωτήρης Αδαμόπουλος :Πολεμήθηκα προσωπικά για το Πολυμηχάνημα

Στον απολογισμό των πεπραγμένων του που πραγματοποίησε  πριν λίγες ημέρες ο Σωτήρης Αδαμόπουλος αναφέρθηκε και για το πολεμήθηκα  και που πολεμήθηκε και ο ίδιος προσωπικά.

Ένα έργο για το οποίο πολεμήθηκα προσωπικά πάρα πολύ και ακόμα κατηγορούμαι από κάποιους. Κυρίως όμως θεωρώ ότι έγινε για μικροπολιτικούς λόγους. Φάνηκε ύποπτο για κάποιους στην αρχή, όταν ακυρώσαμε τον διαγωνισμό μια μέρα πριν λήξει η προθεσμία. Όμως επειδή δεν γνωρίζουν κάποιοι, πρέπει να πούμε τους λόγους. Οι προδιαγραφές του Πολυμηχανήματος, ίδιες και στους προηγούμενους δύο διαγωνισμούς, δεν επέτρεπαν να βρεθεί ανάδοχος για κάποιους λόγους. Μερικές προδιαγραφές, ήταν έτσι δοσμένες που δεν υπήρχε περίπτωση κάποιος να μπορέσει να το κατασκευάσει. Επιπλέον, κάτι που δεν ξέρει ο κόσμος, ίσως και αυτοί που αντέδρασαν, ήταν ότι στους όρους προβλεπόταν να δοθεί προκαταβολή το μισό ποσό της σύμβασης, ΧΩΡΙΣ ΕΓΓΥΗΤΙΚΗ. Αυτό και μόνο ήταν στοιχείο ακύρωσης του διαγωνισμού. Επειδή τις προδιαγραφές τις είχαν συντάξει Υπάλληλοι, σκεφτήκαμε να ακυρώσουμε τον διαγωνισμό χωρίς να θίξουμε κάποιον από αυτούς και να αναφέρουμε και τα σημεία των προδιαγραφών που θα μπορούσαν να διορθωθούν για να βρεθεί ανάδοχος. Φανταστείτε κάποιος που θα έπαιρνε τον Διαγωνισμό, να πληρωνόταν προκαταβολικά το μισό ποσό του προϋπολογισμού και την άλλη μέρα να δήλωνε πτώχευση. Και μείς να μην είχαμε Εγγυητική Τραπέζης!!! Τότε θα έφταιγε ο Αδαμόπουλος. Πως γίνεται όμως να φταίει πάλι ενώ έκανε το σωστό;

Και πάλι όμως ο Διαγωνισμός ήταν άγονος, παρότι διορθώθηκαν ορισμένες προδιαγραφές.Κλήθηκαν λοιπόν οι Τεχνικές Υπηρεσίες να κάνουν νέες προδιαγραφές έτσι ώστε να ανοίξει ο Διαγωνισμός. Για την νομιμότητα, έγινε και Δημόσια Διαβούλευση σε συνεργασία με το Υπουργείο. Εταιρείες έστειλαν τις προτάσεις τους. Έγιναν συσκέψεις με Μηχανικούς και Ναυπηγούς! Και καταφέραμε στον επόμενο διαγωνισμό να έχουμε ανάδοχο. Και το πήραμε το Πολυμηχάνημα, παρά τις αντιρρήσεις υπαλλήλων και επιτροπών που θεωρώ ότι από κάπου κατευθύνονταν. Το Πολυμηχάνημα έγινε σύμφωνα με τις προδιαγραφές που δώσαμε στον Διαγωνισμό και που εγκρίθηκαν (προσέξτε αυτό) από τη Διαχειριστική Αρχή. Δεν μπορούμε να αρνούμαστε να το παραλάβουμε (στις επιτροπές παραλαβής αναφέρομαι) επειδή δεν έχει κλιματισμό ενώ (καλώς ή κακώς) δεν το ζητήσαμε!!!. Και δεν μπορούμε να μην το παραλάβουμε επειδή δεν ξέρουμε αν μπορεί να κάνει εκρίζωση καλαμώνων πράγμα που απαγορεύεται από το διαχειριστικό σχέδιο της λίμνης!!!  Έλεος. Και ο ανάδοχος είναι επιχειρηματίας και έχει δικαιώματα. Θα μπορούσε να μας υποχρεώσει να το παραλάβουμε αυτοδικαίως μόλις περνούσε η προθεσμία. Και τι θα γινόταν; Θα το πληρώναμε μετά από δικαστικό αγώναμε με τους τόκους, όπως έγινε με άλλες παλιές περιπτώσεις. Το παραλάβαμε, το δοκιμάσαμε και δούλεψε πάρα πολύ καλά και για τα καλάμια και για τα χόρτα της λίμνης.

Κάποιοι δεν το έχουν χωνέψει ακόμη. Κακώς.

Top
Enable Notifications OK No thanks